Google haberleri sayfasında Google hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 16860 Google haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Google’ın kuruluş süresi 1996 Ocak ayında Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brinin araştırma projesiyle başlar. Amacı dünyada ki bilgiyi ulaşılabilir hale getirerek, elde edilen bilgiyi evrenselleştirmektir.
Google, ilk olarak 4 Eylül 1998 yılında özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde siteyi halka sundular. Halka arz edildiği yıllarda ise, Lary Pagre, Sergey Brin ve Eric Schmidt, 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Larry Page ve Sergey Brin Google'ı 25 milyon dolar yasal sermayeyle kurdu. Şirketin GooglePlex denen merkez ofisi Kaliforniya'da bulunur ve tüm dünyada 5, 000 civarında kişi çalıştırır. Sloganı, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunup Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil" (Kötü olma) dır.
Google 2004 yılında borsaya açıldığı sıralarda değeri 23 milyon dolardı. Şirketin banka hesabında ise nakit olarak tam 60 milyar dolar nakit para bulunmakta. Şirketin kendi değeri dışında, kurucularından olan Sergey M. Brin’in serveti 29 milyar dolarken, bir diğer kurucusu olan Lawrence E. Page’in ise 29.3 milyar dolar gibi uçuk servete sahiptirler.
Google’ın gelişim sürecinde ise tüm dünya varlığını tamamen benimsemiş ve Google kelimesi İngilizcede “Arama” anlamına gelen kelime olarak sözlüğe girmiştir. Google elde ettiği başarılarla bugüne kadar 170 şirket satın almış ve zamanla güçlenmiştir. Google, "googol" sözcüğünün üzerinde oynanılmasıyla ortaya çıkmıştır. Edward Kasner adındaki Amerikalı matematikçinin yeğeni Milton Sorotta tarafından üretilmiş olan "googol" sözcüğü 1 ve onun ardından 100 sıfırın gelmesiyle oluşan rakamı belirten matematiksel bir terimdir. Google'ın bu terimi kullanmasındaki amaç, şirketin Web'deki ve dünyadaki bilgi selini organize etme misyonunu yansıtmasıdır.
2010 yılından beri Google bünyesine her ay 2 tane yeni şirket katmaktadır. Google’ın çalışanlarına sunduğu en önemli ve en ilginç hizmet ise çalışanlarından biri öldüğü zaman eşine 10 yıl boyunca ölen kişinin maaşının yarısını vermeye devam ediyor. Ayrıca ölen kişinin çocukları varsa, çocuklar 19 yaşına gelene kadar her birine ayda 1000 dolar ödüyor. YouTube'a Google hesabınız açıkken direkt olarak giriş yapabilirsiniz.
Google'ın Ceo'luk görevini Hindistan doğumlu Sundar Pichai üstlenmektedir.
Google, Kanada'da Çevrim İçi Haberler Yasası doğrultusunda, Kanada merkezli haber kuruluşları ve şirketlerine yıllık yaklaşık 74 milyon dolarlık ödeme yapmayı kabul etti. Türkiye’de de ‘Dijital Telif Yasası’ ile ilgili çalışmalar start aldı. Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş, yasanın yürürlüğe girmesi için gerekli tüm aşamaları anlattı.
#Dijital TelifChatGPT'deki ilerlemeler yapay zekadaki gelişmeyi gözler önüne sererken, dünyanın en büyük teknoloji firmalarının AR-GE ve geliştirme süreçleri de devam ediyor. META'nın SeamlessM4T, Microsoft'un ise Bing üzerinden yapmış olduğu geliştirmeler, dikkatleri Google'dan gelecek olan hamleye çevirmişti. Google, çok uzun zaman önce duyurduğu BARD aracılığıyla sürdürdüğü geliştirme aşamasını önceki gün yayınladığı bir video ile duyurdu. Gemini adıyla duyurulan geliştirmenin, ChatGPT ile yarışacak düzeyde olduğu ve günlük yaşama indirgenecek teknolojiyle geleceği ifade edildi.
#GeminiGoogle'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesinin ardından benzer bir sistemin Türkiye'de de uygulanması gerekliliği yeniden gündeme geldi. Peki Kanada’da varılan anlaşmanın bir benzerinin Türkiye'de de hayata geçmesinin etkileri ne olur? Dijital iletişim araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, olası senaryoları hurriyet.com.tr için değerlendirdi.
#KanadaGoogle'ın 'Çevrimiçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapma kararının ardından uzman isimler Türkiye için de benzer yasal düzenleme adımlarını sık sık gündeme getiriyor. Rekabet uzmanı Ussal Şahbaz Dijital Telif Yasası düzenlemesi ile ilgili "İki farklı düzenleme yapılması gerekiyor. Bir tanesi bizim fikri mülkiyet haklarımızda yapılması gereken değişiklik. Diğeri de rekabetin korunması hususunda Rekabet Kurulu’na bu konuda özel yetki verilmesi" dedi.
#GoogleKanada'da geçtiğimiz günlerde çıkan yasayla ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı bildirilmişti. Dijital Telif Yasası düzenlemesinin henüz çıkmaması dijital yayıncılıkta birçok sorunu beraberinde getiriyor. Türkiye İnternet Medya Birliği Başkanvekili Avukat Cüneyd Altıparmak konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avukat Altıparmak, “Şu an yaşananın hırsızlıktan farkı yok. Dijital Telif Yasası çıkmadığı için hırsızlığın bir cezası da yok. 120 yıl önceki anlayışla yapılan kanun, bugünkü internet çağında hiçbir eseri koruyamaz. Yeni bir düzenleme acilen yasalaşmalı.” dedi.
#GoogleGoogle'ın 'Çevrimiçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Siber Güvenlik Uzmanı Gökhan Say, detayları CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.
#KanadaGoogle'ın 'Çevrimiçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Siber Güvenlik Uzmanı Gökhan Say, detayları CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.
#Dijital TelifGoogle'ın 'Çevrim İçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Doç. Dr. Berk Çaycı ile mercek altına aldık.
#KanadaKanada'da çıkan yasayla ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklanmıştı. Google'ın Kanada ile anlaşmaya varmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Anlaşmaya varılması hususunda Fransa örneğini gösteren Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat, "Google, ceza ödememek adına kabul etmek zorunda kalacak" dedi.
#Bilişim Hukuku DerneğiKanada'da çıkan yasayla ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklandı. Türkiye’de henüz hayata geçmeyen ‘Dijital Telif Yasası’nın önemini Doç. Dr. Mustafa Bostancı tüm detaylarıyla anlattı. Bostancı, "Nüfusu yoğun bir şekilde dijitalleşmiş bir ülkenin bu alana ilişkin yasal düzenlemeler konusunda gerekli adımları atmakta gecikmemesi gerekiyor" dedi.
#GoogleGoogle, aktif olmayan hesapları silmeye 1 Aralık 2023 itibarıyla başlıyor. Geçtiğimiz dönemde alınan karar doğrultusunda Google, 2 yıldır aktif olmayan kullanıcıların hesaplarını kaldıracak. Hesaplarının silinmemesini isteyen kullanıcıların ise çeşitli aktivitelerde bulunması gerekiyor. İşte Google hesabının silinmemesi için yapılması gerekenler.
#GoogleDijital içerik üreticilerinin Google'a karşı verdiği mücadele sonrası Kanada'da telif hakları yasası için harekete geçildi. Böylelikle Google, Kanada'da her yıl dijital yayıncılar için yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacak. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Murat Kırık, bu gelişmeyi değerlendirdi.
#GoogleÖğretmenler Günü Google'ın doodle tasarımı ile kutlanıyor. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde de kullanıcılarını şaşırtmaya devam eden dev arama motoru, ana sayfasında renkli çiçek, güneş ve kalp sembolleri ile Google yazısına yer verdi. 2023 Öğretmenler Günü doodle ekranına tıklayan kullanıcılar, Öğretmenler Günü ile ilgili haberlere de erişim imkanı sağlayacaklar. Dünyanın pek çok ülkesinde farklı tarihlerde, ülkemizde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü kutlanan Öğretmenler Günü 1981 yılından beri özel günlerin en önemlileri arasında yer alıyor. Peki, Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı? İşte, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tarihi ve önemli ile ilgili bilgiler.
#Öğretmenler Günü 2023Yakınımdaki deprem uygulaması indirme bilgileri, Malatya'da meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir kez daha gündeme geldi. Google tarafından geliştirilen bir deprem uyarısı olan deprem erken uyarı sistemi, meydana gelen depremi önceden telefonlara gönderilmesini sağlıyor. Geçtiğimiz yıllarda aktif hale getirilen Google 'Yakınımdaki deprem' uygulaması için telefon kullanıcılarının telefonunda bildirimleri açması önem arz ediyor. Ücretsiz olarak cep telefonlarına indirilen Yakınımdaki Deprem uygulaması Android telefonlara indiriliyor. Peki, deprem uyarı sistemi nedir, nasıl indirilir ve çalışır? İşte, yakınımdaki deprem uygulaması indirme bilgisi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Yakınımdaki Deprem UygulamasıLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda 2020 yılının 500 tam puanlı şampiyonlarından olan İrem Deniz Küçükköse dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri seçildi. İrem Deniz, kendisine ömür boyu eğitim desteği sağlayan bu başarıya görme engelliler için tasarladığı kabartma ekran sayesinde ulaştı. Küçükköse, tasarladığı yapay zekâ destekli kabartma ekranla 80 bin kişi arasından 100 Rise Global listesine seçildi.
#GoogleÜst düzey yönetici olarak çalıştığı Google’ı cinsiyet ayrımcılığı yaptığı gerekçesiyle mahkemeye veren Ülkü Rowe geçen hafta 4 yıldır süren davayı kazandı. Google, Rowe’a 1,15 milyon dolar tazminat ödeyecek. Bu süreçte şirkette çalışmaya devam eden Rowe’a göre mahkeme aldığı bu kararla teknoloji şirketlerine bundan sonra kadın-erkek eşitsizliğine göz yumulmayacağına dair büyük bir mesaj verdi.
#GoogleGoogle, Kanada'da Çevrim İçi Haberler Yasası doğrultusunda, Kanada merkezli haber kuruluşları ve şirketlerine yıllık yaklaşık 74 milyon dolarlık ödeme yapmayı kabul etti. Türkiye’de de ‘Dijital Telif Yasası’ ile ilgili çalışmalar start aldı. Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş, yasanın yürürlüğe girmesi için gerekli tüm aşamaları anlattı.
#Dijital TelifDünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
#TEKNOFESTChatGPT'deki ilerlemeler yapay zekadaki gelişmeyi gözler önüne sererken, dünyanın en büyük teknoloji firmalarının AR-GE ve geliştirme süreçleri de devam ediyor. META'nın SeamlessM4T, Microsoft'un ise Bing üzerinden yapmış olduğu geliştirmeler, dikkatleri Google'dan gelecek olan hamleye çevirmişti. Google, çok uzun zaman önce duyurduğu BARD aracılığıyla sürdürdüğü geliştirme aşamasını önceki gün yayınladığı bir video ile duyurdu. Gemini adıyla duyurulan geliştirmenin, ChatGPT ile yarışacak düzeyde olduğu ve günlük yaşama indirgenecek teknolojiyle geleceği ifade edildi.
#GeminiGoogle'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesinin ardından benzer bir sistemin Türkiye'de de uygulanması gerekliliği yeniden gündeme geldi. Peki Kanada’da varılan anlaşmanın bir benzerinin Türkiye'de de hayata geçmesinin etkileri ne olur? Dijital iletişim araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, olası senaryoları hurriyet.com.tr için değerlendirdi.
#KanadaABD'li milyarder isim Warren Buffett'in sahip olduğu Apple hisselerinin değeri 177 milyar doları aştı. Böylece Buffett'ın Apple hisseleri Nike, Disney, Wells Fargo gibi birçok şirketin piyasa değerinden daha büyük hale geldi.
#Berkshire HathawayTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Dijital teklif yasasının kırmızı çizgi olduğunu belirten Yayman, 'Fikir ve sanat eserleri kanunu güncelleyeceğiz.' dedi.
#AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin YaymanTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin konuştu. Dijital teklif yasasının kırmızı çizgi olduğunu belirten Yayman, 'Fikir ve sanat eserleri kanunu güncelleyeceğiz.' dedi. Yayman, 'Tiktok kapatılacak mı?' sorusunu ise, 'Biz yasaklamalara, sansüre karşıyız. Dijital mecrayı kapatmak gibi bir durumumuz yok. Bu konuda bir farkındalık yaratabiliriz.' şeklinde yanıtladı.
#TBMM Dijital Mecralar KomisyonuGoogle'ın 'Çevrimiçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapma kararının ardından uzman isimler Türkiye için de benzer yasal düzenleme adımlarını sık sık gündeme getiriyor. Rekabet uzmanı Ussal Şahbaz Dijital Telif Yasası düzenlemesi ile ilgili "İki farklı düzenleme yapılması gerekiyor. Bir tanesi bizim fikri mülkiyet haklarımızda yapılması gereken değişiklik. Diğeri de rekabetin korunması hususunda Rekabet Kurulu’na bu konuda özel yetki verilmesi" dedi.
#GoogleKanada'da geçtiğimiz günlerde çıkan yasayla ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı bildirilmişti. Dijital Telif Yasası düzenlemesinin henüz çıkmaması dijital yayıncılıkta birçok sorunu beraberinde getiriyor. Türkiye İnternet Medya Birliği Başkanvekili Avukat Cüneyd Altıparmak konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avukat Altıparmak, “Şu an yaşananın hırsızlıktan farkı yok. Dijital Telif Yasası çıkmadığı için hırsızlığın bir cezası da yok. 120 yıl önceki anlayışla yapılan kanun, bugünkü internet çağında hiçbir eseri koruyamaz. Yeni bir düzenleme acilen yasalaşmalı.” dedi.
#GoogleGoogle'ın 'Çevrimiçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Siber Güvenlik Uzmanı Gökhan Say, detayları CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.
#KanadaGoogle'ın 'Çevrimiçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Siber Güvenlik Uzmanı Gökhan Say, detayları CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.
#Dijital TelifBursa Gemlik Körfezi’nde dün sabah 3 dakika arayla 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremler İstanbul ve İzmir’den de hissedilirken korkuya neden oldu. Depremden saniyeler önce birçok Android telefon kullanıcısına bildirim gitti. Telefonlarında “Yakındaki deprem: Hafif sarsıntı bekleniyor, ilk tahminlere göre 5.0 büyüklüğünde” bildirimlerini gören kullanıcılar, önce şaşırdı, sarsıntıyı hissetti ve sosyal medyada aldıkları bildirimleri paylaşmaya başladılar. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 kişinin kaçarken düşüp yaralandığını açıkladı.
#DepremAndroid (Google) deprem erken uyarı sistemi açma ve aktif hale getirme adımları İstanbul'da hissedilen depremin ardından araştırılıyor. Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem odu. Deprem İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. Yaşanan sarsıntıların ardından Google'ın geliştirdiği deprem erken uyarı sistemi de gündeme geldi. Android deprem uyarı sistemi depremin önceden telefonlara gönderilmesini sağlıyor. Peki Android deprem erken uyarı sistemi nasıl çalışır, indirilir? Deprem erken uyarı sistemi nedir? İşte yakınımdaki deprem uygulaması indirme işlemleri...
#Android Deprem Erken Uyarı SistemiGoogle'ın 'Çevrim İçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Doç. Dr. Berk Çaycı ile mercek altına aldık.
#KanadaKanada'da çıkan yasayla ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklanmıştı. Google'ın Kanada ile anlaşmaya varmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Anlaşmaya varılması hususunda Fransa örneğini gösteren Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat, "Google, ceza ödememek adına kabul etmek zorunda kalacak" dedi.
#Bilişim Hukuku DerneğiGastroenterologlar dünyada 73 binden fazla kişinin katıldığı bir tarama çalışması yaptı. Türkiye ‘somatizasyon’ konusunda yüzde 37,7 oranıyla dünyada birinci. Yani 3 kişiden 1’i hasta değil ama ‘mış gibi’ hissediyor. Hekimlerle nedenlerini konuştuk.
#Hazan Aköz IşıkDünyada esen Kore rüzgârına kapılıp Jeju Adası ve Seul’de hızlı bir tur yaptık. Dünyanın dikkatini ‘kimçi diplomasisi’ ile çekip dev bir dalga yaratan ülkenin yeme-içme meraklılarına sunduğu zenginlik birkaç güne sığmaz. Çayları, sosları, yosun ve taze deniz ürünleriyle damakları büyüleyen ülkenin sokakları, konserleri ve müzeleri de gerçekten çok etkileyici.
#Ebru ErkeKanada'da çıkan yasayla ülkenin Google'dan her yıl 74 milyon dolar telif ödemesi alacağı açıklandı. Türkiye’de henüz hayata geçmeyen ‘Dijital Telif Yasası’nın önemini Doç. Dr. Mustafa Bostancı tüm detaylarıyla anlattı. Bostancı, "Nüfusu yoğun bir şekilde dijitalleşmiş bir ülkenin bu alana ilişkin yasal düzenlemeler konusunda gerekli adımları atmakta gecikmemesi gerekiyor" dedi.
#GoogleGoogle, aktif olmayan hesapları silmeye 1 Aralık 2023 itibarıyla başlıyor. Geçtiğimiz dönemde alınan karar doğrultusunda Google, 2 yıldır aktif olmayan kullanıcıların hesaplarını kaldıracak. Hesaplarının silinmemesini isteyen kullanıcıların ise çeşitli aktivitelerde bulunması gerekiyor. İşte Google hesabının silinmemesi için yapılması gerekenler.
#GoogleMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Bakan Tekin, "Biz mesleki eğitimi revize edecek ve sektörün ihtiyaçlarını, Türkiye'deki bu anlamda nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabilecek bir program hayata geçirmek istiyoruz. Bugün de burada bunun güzel örneklerinden bir tanesini gördük" dedi.
#MEBArda Turan, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi eski futbolcu ve iş adamlarının da aralarında yer aldığı 18 kişinin milyonlarca dolar dolandırılmasıyla ilgili tutuklanan bankacı Seçil Erzan olayıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Erzan'ın iş adamı Atilla Baltaş'tan aldığı para dolu çantada bulunan GPS cihazı, Baltaş'ın avukatı tarafından savcılığa teslim edildi. Baltaş'tan alınan para dolu çantanın, Seçil Erzan tarafından eski futbolcu Semih Kaya'ya teslim ettiği ortaya çıkmıştı.
#Semih KayaDijital içerik üreticilerinin Google'a karşı verdiği mücadele sonrası Kanada'da telif hakları yasası için harekete geçildi. Böylelikle Google, Kanada'da her yıl dijital yayıncılar için yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacak. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Murat Kırık, bu gelişmeyi değerlendirdi.
#GoogleEXXEN tek seferlik maç paketi satın alma ve üyelik oluşturma, Galatasaray Manchester United maçı ile gündeme geldi. UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. maçında Galatasaray Manchester United'ı konuk edecek. Maç EXXEN platformundan canlı olarak yayınlanacak. Heyecanla beklenen karşılaşma öncesi Exxen spor üyelik fiyatları ve Exxen'e nasıl üye olunur? sorusu merak konusu oldu. Reklamlı veya reklamsız üyelik alternatifleri bulunan Exxen TV'de, cepte, tablette, bilgisayarda, exxen.com, Google Play, AppGallery, Apple Store, Apple TV, Android TV ve Akıllı TV'lerde izlenebiliyor. Peki, Galatasaray Manchester United maçı Exxen tek seferlik maç paketi var mı? EXXEN aynı anda kaç cihaz bağlanabilir, 2 kişi kullanabilir mi? İşte, o konular hakkında bilgiler.
#EXXEN Tek Seferlik Maç PaketiGalatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu 5.maçında İngiliz devi Manchester United ile bugün RAMS Park’ta karşı karşıya gelecek. İngiliz futbol muhabirleri, 4 puanla 3.sırada bulunan temsilcimizin gruptan çıkma yolunda oynayacağı kritik maçı Spor Arena’ya değerlendirdi.
#GalatasarayTürkiye'nin gündeminde olan fon vurgunu soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Futbol camiasından birçok ismi yüksek faiz vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın içinde GPS cihazı bulunan çantayı verdiği iddia edilen eski futbolcu Semih Kaya'nın savcılık ifadesine ulaşıldı. Erzan'ın 200 bin dolarlık fon getirisini mavi çanta içinde kendisine verdiğini belirten Kaya, bu parayı aldıktan sonra Denizbank'taki hesabına yatırdığını söyledi. Kaya, ertesi gün havalimanında çantasından ses gelmesi üzerine GPS cihazı bulduğunu belirterek 'Seçil'in Levent'teki ofisine gidip bu durumun ne olduğunu sordum. Çünkü çantada GPS olduğunu görünce çok korktum, beni takip ettiklerini düşündüm' şeklinde konuştu.
#Seçil ErzanTürkiye'nin gündeminde olan fon vurgunu soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Futbol camiasından birçok ismi yüksek faiz vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın içinde GPS cihazı bulunan çantayı verdiği iddia edilen eski futbolcu Semih Kaya'nın savcılık ifadesine ulaşıldı. Erzan'ın 200 bin dolarlık fon getirisini mavi çanta içinde kendisine verdiğini belirten Kaya, bu parayı aldıktan sonra Denizbank'taki hesabına yatırdığını söyledi. Kaya, ertesi gün havalimanında çantasından ses gelmesi üzerine GPS cihazı bulduğunu belirterek 'Çantada GPS olduğunu görünce çok korktum, beni takip ettiklerini düşündüm' şeklinde konuştu. Kaya ayrıca ödeme bedellerini tam olarak hatırlamadığını iddia etti.
#Seçil ErzanAkademik hayat birçok süreci yapısında barındırır. Her aşaması akademik yolda yürüyen bilim yolcularını ayrı bir olgunlaşma sürecine yönlendirir. Yüksek lisans eğitimiyle başlayan heyecan, umut ve azim dolu bu süreç birçok sorumluluğu yükler bilim insanlarının omuzlarına. Her bir süreç bir sonraki süreç için altyapı ve çalışma ortamı oluşturur. Yapılacaklar listesi zihinlerinde akademik çalışmaların göbeğinde bulur bilim yolcuları kendilerini. Akademik hayata yeni adım atmış genç filizler güzelliklerle dolu bu serüvene başladığı andan itibaren bilim okyanusuna derin dalışlar yapar ve bilimin rengarenk dünyasında güzel bir yer edinebilme fırsatı yakalarlar. Akademisyen olma hedefi toplumun geniş kesimi tarafından benimsendikçe akademik yolda yürüme azmi, sevgisi ve üretkenliği doğrusal olarak artmış olur. Akademisyenlik sadece bir meslek değil aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Akademik çalışmaları hayatının bir parçası olarak gören her bilim insanı için başarı kaçınılmaz olur.
#Konuk Yazar