EKSTRA
MENÜ

Et Pişirme

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 2.240 haberi bulunmuştur.

Et Pişirme Haberleri

Kurban etinde soğuk zincir uyarısı...Bekletmeden yemeyin...

Kurban etinde soğuk zincir uyarısı...Bekletmeden yemeyin...

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban etiyle ilgili uzmanlardan açıklamalar geliyor. Prof. Dr. Osman Sağdıç, "Etin mutlaka soğuk zinciri bozmadan kesilmesi, taşınması, parçalanması ve saklanması gerekmektedir. Naylon torbalarla gelen etlerin hemen açık bir kaba boşaltılarak serin yerde bir süre dinlendirilmesi yerinde olacaktır. Kurban kesildikten sonra, etin kalitesi, dayanıklılığı ve lezzeti için ortalama 24 saat soğuk hava deposu veya buzdolabında sıfır derece civarında bekletilmesi gerekmektedir. Yani insanlar kurban etini tüketmek için 1 gün bekletsinler"

Uzmanlar uyarıyor...Kuyruk yağından uzak durun

Uzmanlar uyarıyor...Kuyruk yağından uzak durun

Bayramlar, tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, büyük sofraların kurulduğu, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendiren özel günler olarak aile tarihimizde de önemli yer tutuyor. Kurban Bayramı’nda da et ve et yemekleri tüketimi oldukça fazla oluyor. Kurban etinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulunuyor.

İlk kez yayınlandı Bayramda bu hatayı sakın yapmayın

İlk kez yayınlandı! Bayramda bu hatayı sakın yapmayın

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Sağlık Bakanlığı’ndan önemli uyarılar yapıldı.

29.07.2020Gündem
Sağlığınızdan olmayın... Kurban eti pişirirken bunlara dikkat

Sağlığınızdan olmayın... Kurban eti pişirirken bunlara dikkat

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala uzmanı daha sağlıklı ve lezzetli bir et pişirmenin püf noktalarını anlattı.

Lokum gibi yumuşak et pişirmenin 7 sırrı

Lokum gibi yumuşak et pişirmenin 7 sırrı

Kurban Bayramı kapıda… Bayram öncesi lokum gibi et pişirme konusunda ipuçlarına ne dersiniz? Bu bilgileri mutlaka bir kenara not edin.

24.07.2020Sağlık
Tuz ve baharatı en son ekleyin… İşte en sağlıklı et pişirme yöntemleri

Tuz ve baharatı en son ekleyin… İşte en sağlıklı et pişirme yöntemleri

Lezzeti artırmak için ete eklenen yağlar, et suyuyla pişirilmiş pilavlar, çorbalar, tereyağlı tatlılar bayramda hızlı kilo alımına ve sağlık problemlerinin artışına sebep oluyor. Bu süreçte sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak ve kilo almamak için dengeli beslenme kurallarına daha fazla özen göstermek gerekiyor.

24.07.2020Sağlık
Pandemi onu da değiştirdi 100 kg giriyor, 25 kg çıkıyor...

Pandemi onu da değiştirdi! 100 kg giriyor, 25 kg çıkıyor...

Yeme-içme sektörünün en bilinen merkezlerinden biri olan dünyaca ünlü Kadınlar Pazarı en sakin günlerini geçiriyor. Bölge esnafı ise pandemi sonrasında hızlı bir çıkış yapmak için yeni atılımlar peşinde. Salgın döneminde tüketicilerin alışkanlıklarının değiştiğini belirten Siirt Şeref Büryan İşletmecisi Levent Avcı, “2.5 milyon dolar yatırım yaparak işletmemizi uluslararası standartlara uygun hale getirdik. Artan hijyen duyarlılığına uygun olarak el değmeden üretim yaptığımız sistemler kurduk. Yerin 3 metre altındaki tandırda pişen büryan artık 7’nci kattaki müşterinin önüne bile el değmeden gelebiliyor” diye konuştu.

8.07.2020Ekonomi
Kırmızı eti haftada 500 gramdan fazla tüketmeyin

Kırmızı eti haftada 500 gramdan fazla tüketmeyin

Türkiye’de her yıl yaklaşık 250 bin insana kanser tanısı konuluyor. Kalp damar hastalıklarından sonra dünya genelinde kanser ölüm nedenleri sıralamasında ikinci sırayı alırken kanserin sadece yüzde 30’u genetik ve çevresel faktörler ile ilişkili olarak nitelendiriliyor.

24.04.2020Sağlık
Adanada dünya rekoru kırıldı Uzunluğuna inanamayacaksınız

Adana'da dünya rekoru kırıldı! Uzunluğuna inanamayacaksınız

Lezzet Festivali kapsamında, Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alan ve 194,5 metre ile Çin Halk Cumhuriyeti'ne ait olan "tek şişte et pişirme" rekoru, 233,6 metreyle Adana'ya kazandırıldı. Rekor denemesinde 250 metrelik mangal, yarım ton et ve yarım ton kömür kullanıldı.

Adana Lezzet Festivali yarın başlıyor

"Adana Lezzet Festivali" yarın başlıyor

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Adana Lezzet Festivali kapılarını yarın açacak.

Adana Lezzet Festivali için nefesler tutuldu... Guinness rekoru kırılacak

Adana Lezzet Festivali için nefesler tutuldu... Guinness rekoru kırılacak

Bu yıl 4-6 Ekim arasında "Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla düzenlenecek "3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali"nin tanıtımı yapıldı.

Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için

Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için!

Diyetisyen Kader Lala, sağlıklı et pişirme teknikleri hakkında bilgi verdi. Bayram günü kesilen etin dinlenmesini beklenmeden tüketmenin etin zor sindirilmesine ve hazımsızlığa neden olduğunu belirten Dyt. Lala, kesilen kurban etinin yumuşaması ve kolay pişirilmesi için 4 derece civarında soğutucuda 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Protein Eksikliğine Karşı Öneriler

Protein Eksikliğine Karşı Öneriler

Protein düşüklüğü yani hipoproteinemi, 100 ml plazmadaki protein miktarının 6 gr’ın altına düşmesi ile ortaya çıkar. Emilim bozukluğu sendromları, açlık ve uzun süren beslenme bozuklukları gibi organizmaya protein girişinin azaldığı durumlarda görülebilir. Ayrıca vücut sıvılarının çeşitli amaçlarla boşaltılması,geniş yanıklar, bol kanamalar, karaciğer – böbrek hastalıkları hipoproteinemiye yol açan diğer etkenlerdir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Alev Özsarı vücutta protein eksikliğini gösteren işaretleri anlattı.

Lokum kıvamında et pişirmek için şef tavsiyeleri

Lokum kıvamında et pişirmek için şef tavsiyeleri

Şef Sidar Budak, doğru et seçimi ve et pişirmenin püf noktalarını anlattı.

5.04.2019Saglik
Nusret Gökçe kimdir Tuz atma tekniği nasıl ortaya çıktı

Nusret Gökçe kimdir? Tuz atma tekniği nasıl ortaya çıktı?

Önce Türkiye’nin, daha sonra da tüm dünyanın konuştuğu bir isim haline gelen Nusret Gökçe, hem kariyeri hem de sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. 'Tuzlama hareketi’ ile efsane olan Nusret Gökçe, bu hareketin ortaya çıkışıyla ilgili de açıklamada bulunmuştu. Peki, Nusret Gökçe kimdir? Tuz atma tekniği nasıl ortaya çıktı?

26.03.2019Magazin
Gençlere mutfağın püf noktaları öğretilecek

Gençlere mutfağın püf noktaları öğretilecek

14-17 yaş arasındaki gençler, aşçılığın ve pastacılığın püf noktalarını öğrenecek. ‘Young Chefs’ programına katılan gençler, bir ay boyunca bıçak kullanma ve kesim tekniklerinden sos hazırlamaya, et pişirme tekniklerinden kurabiye ve kek yapımına kadar mutfağın inceliklerini öğrenecek ve okullarına birer şef adayı olarak dönecek.

8.03.2019Eğitim
Yemek yapmaya yeni başlayanlara ilham verecek 10 öneri

Yemek yapmaya yeni başlayanlara ilham verecek 10 öneri

Sevginizi katın, kısık ateşte pişirin.Kilo vermek/sağlıklı beslenmek/para biriktirmek... Yeni yıl kararlarınız arasında bunlardan en az biri varsa yolunuz evde yemek yapmaya çıkıyor demektir. Mutfak, pek uğradığınız bir yer değilse nereden başlayacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Alanında uzman isimlerin, başlangıç seviyesindekiler için hazırladığı bu önerilere göz atın. Şimdiden elinize sağlık!

MasterChef Türkiye Hakan kimdir Kaç yaşındadır

MasterChef Türkiye Hakan kimdir? Kaç yaşındadır?

MasterChef Türkiye yarışmacısı Hakan kimdir sorusunun yanıtı binlerce izleyici tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. MasterChef yarışmasının en genç ismi olan Hakan'ın kişisel hayatı hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, MasterChef Türkiye Hakan kimdir? Kaç yaşındadır?

6.11.2018Televizyon
MasterChef Hakan kimdir İşte hayatı hakkında bilgiler

MasterChef Hakan kimdir? İşte hayatı hakkında bilgiler

MasterChef Hakan kimdir sorusunun yanıtı birçok izleyici tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Genç olmasıyla birçok yarışmacı tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Hakan, azimi ve hırsıyla göz kamaştıran yarışmacılar arasında yer alıyor. Peki, MasterChef Hakan kimdir? İşte hayatı hakkında bilgiler

23.10.2018Televizyon
Masterchef Türkiye Hakan Kanık kimdir, kaç yaşında

Masterchef Türkiye Hakan Kanık kimdir, kaç yaşında?

Masterchef Türkiye yarışmasında dikkat çeken isimlerden biri de Hakan Kanık oldu. İddialı sözleriyle olduğu kadar diğer yarışmacılarla yaşadığı tartışmalarla da adından söz ettiren Hakan Kanık’ın hayatı merak ediliyor. Peki, Hakan Kanık kimdir, kaç yaşında?

15.09.2018Televizyon
Masterchef Türkiye yarışmacıları ve jüri üyeleri kimler

Masterchef Türkiye yarışmacıları ve jüri üyeleri kimler?

Masterchef Türkiye yarışması kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye’nin ünlü şeflerinin jüri üyeliğini üstlendiği Masterchef Türkiye’de birbirinden iddialı isimler yer alıyor. Kazanma hırsıyla yüklü olan yarışmacılar arasında sık sık tartışma yaşanıyor. Peki, Masterchef Türkiye yarışmacıları ve jüri üyeleri kimler?

15.09.2018Televizyon
MasterChef yarışmacıları kimdir İşte MasterChef yarışmacılar hakkında bilgiler

MasterChef yarışmacıları kimdir? İşte MasterChef yarışmacılar hakkında bilgiler

MasterChef yarışması 1 Eylül Cumartesi günü ekran macerasına başladı. MasterChef'te eleme turuna kalan 4 yarışmacıdan biri, şeflerin verdiği kararla yarışmaya veda etti. Peki, MasterChef yarışmacıları kimler?

5.09.2018Televizyon
Eti marine ederken en çok bu hatalar yapılıyor

Eti marine ederken en çok bu hatalar yapılıyor

Yumuşacık, ağızda dağılan ve lezzetli etler için marinasyon yöntemi sıkça tercih edilir. Peki eti marine ederken mutfakta en çok hangi hatalar yapılıyor?

Ünlü şeften kurban eti pişirme tüyoları

Ünlü şeften kurban eti pişirme tüyoları

Et pişirmek kolay gibi görünse de etin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir. Ünlü Şef CZN Burak, Kurban Bayramı öncesi, lokum gibi et pişirme konusunda tüyolar verdi.

10.08.2018Sağlık
Erdal Şef Nusrete özendi... Restoran karıştı

Erdal Şef Nusret'e özendi... Restoran karıştı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki bir et lokantasında Erdal Şef’in, müşterilerin arasında eti pişirmek için yaptığı ateş şovu, yangın sensörlerinin çalışmasına neden oldu. Masalarında etlerini yiyen müşteriler, üzerlerine basınçlı su gelmesiyle telaşla kaçıştı.

7.02.2018Dünya
Orta Avrupa’nın en turistik ülkesi: Avusturya

Orta Avrupa’nın en turistik ülkesi: Avusturya

Avusturya, doğal güzelliklere ve kültürel değerlere sahip şehirleri ile Orta Avrupa'nın en turistik ülkeleri arasında yer alıyor. Yemyeşil ormanları, akarsuları, doğa manzarası ve dağ havası ile masallardaki sevimli ülkeleri anımsatan Avusturya; sanat galerileri, müzeleri, sergileri ve farklı kültürel etkinlikleri ile turistleri kendisine çekmeyi başarıyor. İşte Avusturya gezi rehberi…

26.01.2018Seyahat
Mangal için kritik uyarı...

Mangal için kritik uyarı...

Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Alabaz, mangal sevenleri uyardı ve şunları söyledi, "Kolon kanserinin oluşmasında hayvansal yağların tüketiminin etkili olduğu araştırmalar sonucu saptandı. Özellikle kırmızı et ne çok yanmış, ne de az pişmiş olmalı. İsli, dumanlı, fazla kömürleşmiş döner veya mangal etlerinden uzak durulmalı. Mangal alışkanlığı olanlar mangal ile et arasında 15 cm olmasına ve etin mangalda fazla kalarak kanserojen madde oluşturmamasına dikkat etmeli."

21.03.2017Gündem
Bu hafta yeni bir hayata ne dersiniz

Bu hafta yeni bir hayata ne dersiniz?

Başka bir dilde öğreneceğiniz bir atasözü hayatınızı etkileyebilir. Elinizdeki çamurda sadece bir vazoyu değil, hayatınızı şekillendirebilirsiniz, eğer yeterince konsantre olabilirseniz... Çalacağınız bir enstrüman, birbirine bağlayabileceğiniz iki parça, atmosferi, iklimi değiştirebilir; partide, salonda, yatak odasında. Belki de tek derdiniz doğayla, bedeninizle, ruhunuzla, enerjinizle baş başa kalmak... Belki de tek eksiğiniz, o gün o makarnayı pişirmemiş, o heykeli yapmamış olmamız...

12.11.2016Keyif
Lokum gibi etleriyle ünlü steakhouselar

Lokum gibi etleriyle ünlü steakhouse'lar

Son yılların hızla yükselen trendlerinden biri de steakhouselar. İşte İstanbul'un yumuşacık etleri ile ünlü 4 steakhouse restoranı...

Kimyasal ete dikkat

Kimyasal ete dikkat!

Bayram günleri diyet yapma, ‘onu yeme bunu ye’ tavsiyeleriyle kafa ütüleme günleri değildir! 3-4 günde kırmızı eti azıcık abartmanız sağlığınızı zannettiğiniz kadar kötü yönde etkilemez. Neden mi? Buyurun...

12.09.2016Sağlık
İşte Türkiyenin en sevdiği yemek

İşte Türkiye'nin en sevdiği yemek

Türkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…

Yazar Sonuçları

Uludağ’ın eteklerindeki hazine

Anadolu tarihinde her dönem önemli bir merkez olmuş Bursa. Fetihler, göçler, savaşlar ve zaferlere tanıklık etmiş. Yeşil günleri geçmişte kalsa da her adımda tarihten bir iz çıkıyor bu şehirde karşımıza. Gelin size benim bildiğim Bursa’yı anlatayım. Sağlıklı ve yeniden gönlümüzce gezeceğimiz günler geldiğinde, yolunuz düşerse listenize almanız için hem lezzet durakları hem de görmeden dönmemenizi önereceğim yerleriyle ufak bir Bursa turuna hazır mısınız?

30.04.2021

Edebiyatın mutfağı ‘şiir’

Neden şiirlerimi çalıp sevgiline kendi şiirlerinmiş gibi okudun postacı? Üstad, şiir yazanın değil ihtiyacı olanındır. Benim o şiirlere ihtiyacım vardı. (Pablo Neruda)

18.03.2021

Bugün ne yapsak

Güne cevizle başlayalım. Bir avuç içi kadar yeter.

18.11.2020

Yeni bir sanal çağa doğru

Korona salgını ve kriziyle giriş yaptığımız 2020 yılı hem dünya hem de kişisel tarihlerimizin unutulmazları arasına girecek. Yaşanan zorlukların, olumsuzlukların ve kayıpların yanı sıra birçok alan ve sektör için de milat olacak. Farklı alanlarda farklı şekillerde düşünmeyi öğrendik. Hepimiz farklı dersler çıkardık. Bazen planların programların ne denli anlamsız olduğunu, bazı durumlarda da ne denli önemli olduğunu kavradık. Kimin aklına gelirdi ki bir yemek sempozyumu, bir gastronomi festivali, yemek etkinliği sanal ortamda gerçekleşsin...

27.06.2020

Amerikan mutfağında neler oluyor?

Çok şanslıyım ki her seyahatim bir yemek bahanesiyle ortaya çıkıyor. Boston Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Türk mutfağını anlatmak için New York’a gittiğimde de çok heyecanlıydım. Ne de olsa dünyanın en gelişmiş, en rafine yeme-içme mekanlarını görebileceğim gastronomi başkentine gidiyordum.

5.01.2020

Adana kebabı Rekorlar Kitabı’na girdi

Geçen ay yapılan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde bir rekor denemesi yapıldı. “Tek şişte et pişirme” rekoru 233.6 metreyle kırıldı ve Adana kebabı, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

10.11.2019

Lezzetli ve eğlence dolu sonbahar

Sonbaharın kendini iyice hissettirdiği günler geldi çattı. Artık deniz, kum ve güneş üçlüsüne bir süreliğine veda edip şehirlerde olup bitenlere göz atma vakti. Ekimde “Ne yapsak, nereye gitsek” diye planlar içindeyseniz işinizi kolaylaştıracak bir festival listemiz var. Kiminde lezzetli yemekler, kimisinde de müzik ve dans sizi bekliyor.

1.10.2019

Adana 222 metrelik şiş rekoru deneyecek

Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, 4-6 Ekim’de gerçekleşecek “3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali”nin İstanbul’daki tanıtım toplantısında Günaydın Et’in kurucusu Cüneyt Asan’ı kürsüye davet etti.

18.09.2019

Kanser Oluşmasında Beslenmenin Etkisi

Türkiye’de her yıl yaklaşık 250.000 kişiye kanser tanısı konulmaktadır. Kanser, dünya genelinde kalp damar hastalıklarından sonra 2. ölüm nedenidir.

18.02.2019

Devir nasıl bir devir

Didem Soydan bir röportajında şöyle diyor: “2018’deki ünlü tanımı ile 1990’lardaki ünlü tanımı farklı. Artık herkesin bir kanalı var. Hem kanal sahibi hem kanalın tek ünlüsü olmak var artık.”

3.08.2018

Tarihin Tadı Denizin Tuzu

Uzun zamandır ilk kez göz gezdirip yazmak üzere elime aldığım bir yemek kitabını saatlerce elimden bırakamadım.

30.03.2018
Yaz aylarında çocuk beslenmesi

Yaz aylarında çocuk beslenmesi

Su ihtiyacı kesinlikle gazlı içeceklerle karşılanmamalı.

23.06.2017

Kuyudan çıkan kebap kraldır!

İlk et pişirme yöntemlerinden biridir; etler, içinde ateş yanan kuyuya sarkıtılır, kuyunun ağzı kapatılır. Üç-dört saat sonra artık sanat eserine dönüşmüştür... İşte bu kebap, kebapların en üstünüdür.

26.12.2015