Ciğer haberleri sayfasında Ciğer hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2866 Ciğer haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatKurban Bayramı’yla birlikte kurban etlerini muhafaza etmeye çalışanlar, etleri en uygun şekilde saklamanın yollarını arıyorlar. En çok sorgulanan saklama koşullarından biri de pişirildiğinde lezzet şölenine dönüşen ciğerler. Normal etlere göre farklı bir dokusu ve yöntemi olan ciğer dondurulur mu, dondurucuda nasıl saklanır merak ediyorsanız, işte işinize yarayacak en sağlıklı şekilde ciğer saklama yöntemleri…
#CiğerAvustralya’nın ünlü televizyon simalarından Maeve O’Meara ile düzenlediğimiz Türkiye gastronomi turlarının Gaziantep ayağında misafirlerimizi baklava atölyesine götürürdük. Yıllardır kuru Lübnan ve ballı şerbetli Yunan baklavası yiyen Avustralyalı gurmeler gerçek Gaziantep baklavasına bayıldı. Yabancılar baklavacılığın ahilik kültürünü ve harcanan emeği bu ziyaretlerle öğrenebilir.
#GaziantepZar ve sinirlerinden güzelce ayıklanıp temizlenmiş, yaprak yaprak kesilmiş ciğer, mutfağımızın değerli lezzetlerinden. Anavatanı sayılan Edirne’nin tava usulü çok seviliyor ama tereyağında pişen halini de menülerde daha sık görmeye başladık. Jürimize en iyisini yapan adresleri sorduk.
#CiğerGeride bıraktığımız yıl boyunca tattıklarımı değerlendirdim. Aklımda kalan en özel yemekleri düşündüm, bir araya gelseler sihirli bir yemek deneyimine dönüşecek bir liste çıkardım. Başlangıç için yumurta ve soğan, nefis bir denizkestanesi, ardından ravioli, oğlak ciğer ve bugüne kadar tattığım en iyi kuzu... Finaldeyse ülkemizin baldan tatlı inciri, dutu...
#Tadım MenüsüBana yıllardır “Lokum ciğerini dene, soğuk mezelere yüklenme; sakatata yer bırak” dedikleri Selimiye Birtat’a gittim. Köpoğlunda biraz ekşilik vardı, favanın kıvamı sıkıntılıydı. Ama masaya beyin söğüşün gelmesiyle ‘sakatat şov’ başladı. Beyin çok iyi ayıklanmıştı. Dilin pişimi, yumuşaklığı; kekik, kimyon ve acı biberli baharat dengesi kusursuzdu. Güveç işkembe yumuşacıktı, lokum ciğer de gerçekten çok iyiydi. Ama uykuluk yediklerimin en iyisi değildi, tatlılardaysa gereksiz bir zorlama gördüm. Neden parfe? Koy bir keşkül, geç! Buranın sakatatlarını tüm Kadıköy biliyor, İstanbul da bilsin... Bilsin ki Birtat’ı Birtat yapan sakatatlara yoğunlaşılsın, frambuazlı parfeye değil!
#Selimiye BirtatGünümüzde artık restoranlar da kabuk değiştirmeye başladı. Bildiğimiz kebapçılar, esnaf lokantaları, ocakbaşılar artık geride kaldı. Geride kaldı diyorum ama onlar her zaman yaşayacak elbette. Hiçbirinden vazgeçilmeyecek. İşini iyi yapan, esnaf lokantası da ayakta kalacak, kebabı lezzetli yapan kebapçı da, ocakbaşı da. Benim bugünkü değinmek istediğim konu iste evrim geçirmeye başlayan restoranlar. “Evrim geçiren” diyorum çünkü, birçok işletme artık müşteriyi çekebilmek için farklı bir şeyler yapmak zorunda. Kendi tarzını yaratıp, bir özelliğini öne çıkararak müşteriyi çekebilmek için yarışıyor işletme sahipleri. Bunlardan en önemli faktör ise eğlence. Akşam yemeği için dışarı çıkan biri, sadece iyi bir yemek değil, “eğlenebileceğim bir yer de olsun” diyor. Hem yemeğini yiyor, hem şarkısını söyleyip stres atıyor. Buna şöyle de diyebiliriz; Kumkapı’ya, Nevizade’ye ya da Kadıköy’e gidemeyenler, hesabı fazla bunlar bu mekanları tercih ediyor.
#RestoranKadıköy’e taşınınca hasretle Koço’ya gittim. Kalamar tava çıtır çıtır, yaprak ciğer çok iyi. Çıtır kabak biraz yağ çekmişti ama yine deİstanbul’un en iyilerinden... O gün yiyemeyip iyi bildiklerim de var. Muska böreği, ayva tatlısı, ekmek kadayıfı... Koço işte... Annemin babamı süzdüğü; babamın bana, benim oğluma ilk kadeh doldurduğum yer... Kabak da ayva da ayrıntısı işin... Aslolan aile, nostalji...
#KadıköyÜlkemizin en önemli gastronomi şehirlerinden Gaziantep’i bir de sabahın ilk ışıklarında turlamak gerek. Şehrin, daha çok günün ilk öğününde tüketilen incelikli lezzetleri en az baklavası kadar ünlü. Ciğerci Ali Haydar, Metanet ve Zekeriya Usta, şahane bir kahvaltı için önereceğim üç adres...
#CiğerHer yiyecek ürünü, ister bitkisel, ister hayvansal olsun farklı besin değerleri ve kalori içerir. Bunların birçoğu insan vücudu için önemli olan maddelerdir. Ancak tabi ki fazla tüketimi zararda verebilir. Hayvansal gıdalardan biri de ciğerdir. Sakatat ürünü olan ciğer kaç kalori? 100 gram ciğer besin değerleri ve kalorisi hakkında tüm detayları derledik.
#Kaç KaloriMersin'de çarşamba günü polisin düzenlediği operasyonda Çin'den ithal 23 ton 200 kilo ciğerin ele geçirilmesinin ardından uzman hekimler, ithalatı yasak olan sakatatların tüketilmesi durumunda ortaya ciddi hastalıkların çıkacağı uyarısında bulundu. Uzmanlar kilosu 2 dolara ithal edilen sakatatların 75- 80 TL arasında satıldığını da söyledi.
#ÇinMersin gümrüğünde ilginç bir kaçakçılık olayı yaşandı. Çin’den tonlarca kuzu ciğeri getirildi. İthalatı yasak olan kuzu ciğeri tavuk kırıntısı olarak beyan edildi. Mersin gümrüğüne getirilen kuzu ciğerleri gerçek tavuk kırıntısı ile değiştirildi. Kuzu ciğeri Türkiye’ye, tavuk kırıntıları Lübnan’a gönderilmek üzereyken şebeke yakayı ele verdi.
#GazetehaberleriKış aylarının gelmesiyle beraber kelle paça, işkembe, ciğer gibi sakatat türlerine talep arttı. Peki, bazılarımızın yemekten çekindiği bazılarımızın ise bayılarak tükettiği bu besinler hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Sakatat yerken nelere dikkat etmeliyiz? Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, konuyla ilgili beslenme tavsiyeleri verdi.
#Kokoreçİnönü Üniversitesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İsmet Yılmaz, deney hayvanları üzerinde yaptığı araştırmada,gün kurusu kayısıyla karıştırılan yemin deneklerin karaciğerlerinin yenilenmesine olumlu etkisi olduğunu belirledi.
#Gün Kurusu KayısıCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKurban Bayramı’nın değişmez ritüellerindendir kocaman bir sofrada kavurma yemek. İhtiyacı olanlara dağıtılan etten kalanlarla birkaç gün daha yaratıcı tarifler denenir. Hem kavurma için birkaç küçük öneri hem de kalan parçalar için marinasyon tarifleri hazırladım.
#EtAmalımescit’teki Antiochia’ya 16 yıl kadar önce ilk açıldığı dönemde gitmiş, kentlerine gönül vermiş Antakyalı Gülüm ailesinin gastronomi tutkunu iki üyesi Süleyman Gülüm ve Jale Balcı ile o günlerde tanışmıştım. Sonra dostluğumuz, arkadaşlığımız hiç bitmedi.
#Antakya MutfağıDana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatÖğrenciler mutfaktaki hünerlerini Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda sergiledi. 81 ildeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin (MTAL) Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında öğrenim gören öğrencilerden oluşan 407 ekip arasından Siirt Zübeyde Hanım MTAL birinciliğin sahibi oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘perde pilavı’, ‘Varak keek’ ve ‘Pırtike çorbası’nın yer aldığı menüyle İstanbul’daki büyük finale kalan ve 30 takımı geride bırakarak ipi göğüsleyen öğrencileri tebrik etti.
#Meslek Liselilerin ‘Lezzet’ YarışıHareketli bir eğlence akşamının ardından geceyi çorba, köfte, kokoreç gibi lezzetlerle sonlandırmak bir gelenek. Jürimize eğlence sonrası, geceye son noktayı koyacağımız lezzet duraklarını sorduk. Çorbası, döneri, pizzası ya da mantısıyla öne çıkan yerleri önerdiler.
#ÇorbaYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıAmasya belediye başkan adayları 2024 yerel seçim sürecinde en çok merak edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Hatırlanacağı gibi 31 Mart 2024 yerel seçim adaylık başvuru süreci 20 Şubat tarihinde sona ermiş, Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından kesin aday listesi 5 Mart'ta ilan edilmişti. Kesin listenin yayınlanmasının ardından Amasya belediye başkan adayları 2024 yerel seçim listesi de belli olmuş oldu. Peki, partilerin 31 Mart Amasya başkan adayları kim oldu? YSK tarafından ilan edilen güncel 2024 Amasya belediye başkan adayları 31 Mart yerel seçim listesine Hürriyet.com.tr seçim sayfasından inceleyebilirsiniz. İşte tüm partilerin Amasya yerel seçim 2024 belediye başkan adayları…
#Amasya Belediye Başkan AdaylarıHani Michelin listesine girse diye hayal ettiğimiz yerler var ya; işte tam öyle bir yer İzmir’deki Kasap Fuat. Lokal, iyi malzeme ve doğru pişirme teknikleriyle lezzetin özüne odaklanan, nevi şahsına münhasır bir aile işletmesi. Listeye girmesinin ardından ziyaret ettim ve uykuluk, pikanya gibi imza lezzetlerini tattım; burası artık İzmir’deki vazgeçilmez durağım.
#Kasap FuatDalak yenir mi sorusu, kurban kesiminin ardından pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Sakatat grubuna giren dalak, kurban içerisinden elde edilen parçalardan birisidir. Dalak genellikle kan yaptığı dolayısıyla tercih edilen sakatatlardan birisidir. İşte, dalak yenir mi sorusuna cevap arayan vatandaşlar için detaylı bilgiler
#Dalak YenirMasterChef iç pilavı tarifi izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Osmanlı'dan günümüze dayanan iç pilavı esnaf lokantalarımızın hala aranan lezzetlerinden biridir. İç pilavı etli, tavuklu ve kuzu ciğeri ile hazırlanabiliyor. Peki, iç pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, iç pilav tarifi detayları...
#İç PilavKurban Bayramı’yla birlikte kurban etlerini muhafaza etmeye çalışanlar, etleri en uygun şekilde saklamanın yollarını arıyorlar. En çok sorgulanan saklama koşullarından biri de pişirildiğinde lezzet şölenine dönüşen ciğerler. Normal etlere göre farklı bir dokusu ve yöntemi olan ciğer dondurulur mu, dondurucuda nasıl saklanır merak ediyorsanız, işte işinize yarayacak en sağlıklı şekilde ciğer saklama yöntemleri…
#CiğerDana ciğeri, çok lezzetli çok de besleyici bir et çeşidi. Ancak dana ciğerinin yumuşacık olması için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Sizin için dana ciğerini pişirirken dikkat etmeniz gereken noktaları ve nefis bir dana ciğeri pişirmek için ihtiyacınız olan yegane tarifi derledik. Ciğere bakışınızı değiştirecek ipuçları içeriğimizde…
#Dana Ciğeri Nasıl YapılırMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu ortak toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Bahçeli, 'Davamız hakkın, hakikatin davası. 55 yıllık geçmişimizi parlak gelecekle buluşturacağız.' dedi. Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "CHP DEM'lendikçe şuurunu kaybetti, yılana sarıldı. Kent uzlaşısı PKK ittifakıdır, beşinci kol faaliyetidir. CHP'de Atatürk'ten geriye hiçbir şey kalmamıştır" ifadelerini kullandı.
#Devlet BahçeliMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu ortak toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Bahçeli, 'Davamız hakkın, hakikatin davası. 55 yıllık geçmişimizi parlak gelecekle buluşturacağız.' dedi. Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "CHP DEM'lendikçe şuurunu kaybetti, yılana sarıldı. Kent uzlaşısı PKK ittifakıdır, beşinci kol faaliyetidir. CHP'de Atatürk'ten geriye hiçbir şey kalmamıştır" ifadelerini kullandı.
#MHPSefaköy'de kurulan bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olurken, akıllara sucukta yapılan hileleri getirdi. Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan hileye dikkat çekerken, "Temel olarak iyi olmayan etler kullanılıyor. Sakatat türü etler, hayvanın kullanılmayan yerleri, pankreası, midesi, bağırsaklarının bir kısmı. Kemiğin üzerindeki kıymayı tıraşlayarak kullanıyorlar, böylece maliyetleri düşürmüş oluyorlar. Kemik tozu da karışmış olan kıymalar kullanılıyor" dedi.
#SucukEltisi ile çok iyi anlaşan insanlar olsa da genellikle gelin-kaynanaların kavgalarını aratmayacak derecede çekişmeler eltiler arasında da yaşanıyor. İzlenme rekorları kıran filmlerde, dizilerde yaşanan komik elti atışmaları bizi kahkahalara boğuyor. Elti kavgaları kültürümüze öyle bir yerleşmiş ki ‘elti boğan, elti çatlatan’ diye tatlı isimlerimiz bile var. Peki nedir bu eltilerin birbirinden alıp veremediği? Neden savaş halindeler? Eltisi ile iyi anlaşanlar bunu nasıl başarıyor?
#Elti