Boğaziçi Üniversitesi haberleri sayfasında Boğaziçi Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 14125 Boğaziçi Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
Boğaziçi Üniversitesi ya da kısaca BOUN, İstanbul, Türkiye'deki bir devlet üniversitesi. 16 Eylül 1863'te Cyrus Hamlin ve Christopher Robert tarafından Robert Kolej adıyla kuruldu. Yüz yılı aşkın bir süre bu adla bugünkü Güney Kampüsü'nde eğitim verdikten sonra, üzerinde bağımsız bir üniversite kurulması için 10 Eylül 1971'de Türkiye Hükûmeti'ne devredilerek Boğaziçi Üniversitesi adını aldı. Günümüzde toplam 1.672.106 m2'lik alana sahip olan ve altı yerleşkesi bulunan Boğaziçi Üniversitesi, İngilizce eğitim verir.
Boğaziçi Üniversitesi’nden bölüm ikincisi olarak mezun olan Eyyüp Taşçı, Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of California (UCLA) ve California Institute of Technology (CALTECH) gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden doktora eğitimi için tam burslu kabul aldı.
#EYYÜP TaşçıÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2024-YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında Türkiye birincisi olan üç genç, Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih etti. Eşit ağırlık alanında birinci olan Berra Kuruş ile sözel alan birincisi Fatih Emre Düzcan, İktisat; sayısal alan birincisi Arda Taşdemir ise Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumaya hak kazandı.
#YKSEski Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat için Kandilli Rasathanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Doç. Dr. Doğan Kalafat'ın eşi Mine Kalafat, "Eminim Doğan hepimizi izliyordur. Böyle bir manzarayı görse gerçekten o da çok mutlu olurdu. Biz Doğan'la çocukluktan beri bir aradayız. Yaklaşık 40 yıl oldu. Yaşadığım her an çok güzel ve özel. Şimdi seyrettikçe gerçekten ne kadar güzel bir hayat geçirdiğimizi anlıyorum." ifadelerini kullandı.
#Boğaziçi ÜniversitesiYazar bir annenin, Cumhuriyet’in ilk öğretmenlerinden bir çiftin çocuğu olarak dünyaya geliyor. Gençlik yıllarında sevdiği ve girdiği tiyatrodan 12 Mart sonrası dönemde yazar olarak çıkıyor. İlk romanı Yarın Yarın’ın yayınlanmasının üstünden dile kolay 48 sene geçmiş… Yazar Pınar Kür’leyiz... Son zamanların çok tartışılan, ‘sanat, müzik, edebiyat bitti’ mi konusuna Kür’ün yorumu, “Yeni dönemden iyi yazarlar var ama duvarları yıkacak kişi görmüyorum. Bundan sonra edebiyat dünyasında, dünyanın herhangi bir yerinde büyük çıkış yapabilecek şey yok. Kafka’dan sonra bitti bu iş” oluyor.
#Pınar KürBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, Japonya’nın prestijli devlet nişanı olan ve 1875 yılından beri verilen “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı”na layık görüldü. Prof. Dr. Nurcan Meral Özel’e bu önemli nişan ve berat metni, Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100’üncü yılı olan 2024 yılı içerisinde takdim edilecek.
#KRDAEBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Meral Özel, Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Anlaşması Örgütü’nün (CTBTO) Uluslararası İzleme Sistemi’nde (IMS) yürüttüğü başarılı görevinden dolayı Japonya Devlet Nişanına layık görüldü.
#Prof. Dr. Nurcan Meral ÖzelBoğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Sait Sevban Cander, mezuniyetini alışılmışın dışında bir teşekkür metniyle paylaştı. Cander, öğretmenleri ve ailesinden önce aralarında pilavcı Fevzi, berber Murat ve fotokopici Ergin’in de olduğu mahalle esnafına teşekkür etti.
#Boğaziçi ÜniversitesiMilyonların büyük bir heyecanla beklediği ÖSYM YKS sonuçları belli oldu. Sonuçlarla birlikte Boğaziçi Üniversitesi taban ve tavan puanları araştırılmaya başlandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Adaylar, sınavlardan elde ettikleri puanlar doğrultusunda tercihlerde bulunacak. Boğaziçi Üniversitesi kontenjan sayısı 2023 yılında tercih yapacak kişiler tarafından merak ediliyor. İşte 2023 Boğaziçi Üniversitesi (BOÜN) başarı sıralaması ve taban puanları!
#Boğaziçi ÜniversitesiMerhaba arkadaşlar; uzun bir sürecin, maratonun sonuna geldiniz. Hepiniz çok yoruldunuz artık deneme, soru görmek istemiyorsunuz bunun farkındayım. Geçen sene bu dönemlerde ben de aynı hisleri yaşamıştım. Kendime sürekli sona geldiğimi, bir hafta sonra hayalimdeki üniversite için büyük bir adım atacağımı hatırlattım ve şu an hayalimdeki o yerde, Boğaziçi Üniversitesi’ndeyim.
#Konuk YazarBoğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin 14 öğrenci hakkında ‘koruma kararı’ aldırmasını protesto etmek amacıyla pankart açtıkları ve rektörlük binasına kırmızı boya attıkları öne sürülen 4 öğrenci 10’ar ay hapis cezasına çarptırıldı.
#Boğaziçi ÜniversitesiTürkiye’nin kuraklık kıskacına girdiğini söyleyen Prof. Dr. Murat Türkeş’e göre bugünlerde farkında olmadığımız tehlikenin faturası temmuzda ödenecek. “Temmuzda eyvah diyeceğiz” diyen Türkeş, yetkili kurumların kuraklıkla ilgili daha net adımlar atması gerektiğini belirtti. Türkeş, kuraklıkla ilgili atılmayan her adımın ileride daha yüksek maliyet olarak geri döneceğini söyledi.
#Boğaziçi ÜniversitesiBoğaziçi Üniversitesi’nde rektörlük atamasını protesto etmek için yapılan gösterilerde Rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin aracının üzerine çıktıkları, bir güvenlik görevlisinin boğazını sıktıkları iddia edilen 14 öğrencinin yargılandığı davada karar çıktı.
#Boğaziçi ÜniversitesiBoğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemler sırasında, Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam arabasının çıkışının engellenmesiyle ilgili davada, 14 öğrenci hakkında ayrı ayrı 1'er yıl hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca sanık Ersin Berke Gök'e 'Kamu malına zarar vermek' suçundan 1 yıl 6 ay, Eftelya Koyuncu'ya 'Kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret' suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi.
#İSTANBULİstanbul Boğazı, bu hafta rutin deniz trafiğiyle beraber heyecanlı bir yarışa ev sahipliği yaptı; 11 ülkeden 100 takımın katıldığı yelken yarışı Bosphorus Cup. Bu yıl ‘Rüzgârlar Tiyatrosu’ temasıyla 23. kez düzenlenen etkinliğin kurucusu Orhan Gorbon ile buluştuk. Hem albümleri karıştırıp Türkiye’nin en eski seramik markalarından biri olan Gorbon ailesinin fırtınalı hikâyesini dinledik hem de İstanbul’un limonata tadı veren rüzgârlarını öğrendik...
#Orhan GorbonVileda Türkiye Ülke Pazarlama Müdürü Banu Saraç Baktır’ın, Eylül 2024 itibarıyla terfi ederek Türkiye Genel Müdürlüğü görevine atandığı açıklandı. Banu Saraç Baktır’ın, yeni görevinde şirketin tüm Türkiye organizasyonunun yöneticiliğini üstleneceği belirtildi.
#Vileda TürkiyeHayalini kurduğu üniversitenin kapılarını aralayan gençler, akademik yılın başlamasıyla geleceklerine doğru önemli bir adım atacak. Bu süreçte yaşadığı şehirden ayrılıp başka bir kentte eğitimini sürdürecek olanları yalnız bırakmadık. Tecrübeli öğrencilerden öneriler alarak bir rehber hazırladık.
#ÖğrenciTeknoloji şirketlerinden Cloud Software Group'un iştiraki olan dijital çalışma şirketi Citrix, Türkiye'de yeniden yapılandı. Yeniden yapılanma kapsamında, kurumsal yazılım sektöründe 25 yılı aşkın teknik ve satış yönetimi deneyimi olan Sevi Tüfekçi Karahallı Genel Müdür olarak göreve getirildi.
#CitrixMiss Turkey 2024 birincisi kim oldu? Türkiye’nin en güzel kızlarının seçildiği Miss Turkey 2024 birincisi belli oldu. Berfu Yenenler, Selen Soyder, Gizem Karaca, Amine Gülşe ve Neşe Erbek gibi eski güzellerin jüri koltuğunda yer aldığı Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen oldu. 180 boyundaki kraliçe, ülkemizi Miss World'de temsil edecek.
#Miss Turkey 2024 BirincisiMiss Turkey 2024 finalistleri belli oldu. Binlerce başvuru arasından ön elemeyi geçen 130 güzel jüri karşısına çıktı ve zorlu değerlendirme sonucu ilk 20 belirlendi. Kraliçe adayları, 11 Eylül’de yapılacak final için kampa girdi. İşte Türkiye Güzeli olmak için yarışacak adaylar...
#Miss Turkey 20242008 yılından bu yana ‘çeşitliliklerin yönetimi’ çerçevesinde kadınların çalışma hayatında eşit fırsatlara sahip olmasını hedefleyen Mercedes-Benz Türk, ağır sanayide kadınların pek tercih etmeyeceği varsayılan kaynak, robot ve forklift operatörlüğü işlerinde bile kadın çalışan sayısını arttırdı. Şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Betül Çorbacıoğlu, “Üretim sahası kadın çalışan oranımızı bir önceki seneye kıyasla yaklaşık iki katına çıkararak sektöre öncülük ediyoruz” ifadelerini kullandı.
#OtomotivTamer Gürsoy, hayatı ve biyografisi ile dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. İstanbul doğumlu olan Gürsoy, hem akademik kariyeri hem de müzik dünyasındaki çalışmaları ile dikkat çeken bir isimdir. Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Gürsoy, İngilizce alanında akademik eğitimler vermiş ve uluslararası konferanslarda yer almıştır. Ayrıca, besteci ve söz yazarı kimliğiyle müzik dünyasında önemli başarılara imza atmıştır. Peki, Tamer Gürsoy kimdir, nereli? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Tamer GürsoyBoğaziçi Üniversitesi’nden bölüm ikincisi olarak mezun olan Eyyüp Taşçı, Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of California (UCLA) ve California Institute of Technology (CALTECH) gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden doktora eğitimi için tam burslu kabul aldı.
#EYYÜP TaşçıÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2024-YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında Türkiye birincisi olan üç genç, Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih etti. Eşit ağırlık alanında birinci olan Berra Kuruş ile sözel alan birincisi Fatih Emre Düzcan, İktisat; sayısal alan birincisi Arda Taşdemir ise Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumaya hak kazandı.
#YKS200 bin kişiyi evsiz bırakan, binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 25 yıl geçti. O dönem depremin yaralarını sarmaya uğraşırken bir yandan da olası İstanbul depremi konuşulmaya başladı. Resmi kurumlar projeler hazırlıyor, çalıştaylar düzenleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri kentsel dönüşüme odaklandı; kamu binaları, köprüler, viyadükler güçlendiriliyor. Vatandaş riskli binasını yenilesin diye mali destek kampanyaları yapılıyor. Ama dönüşüm, olması gereken hızda değil. “İstanbul depreme hazır mı, neler yapıldı, yapılmalı” diye işin uzmanlarına, yetkililere sorduk.
#Necla BayraktarGünümüzün en ‘trend’ konusu açık ara yapay zekâ. Üniversite sonuçlarına göre gençlerin en çok başvuru yaptığı alanlardan biri de ‘yapay zekâ’. AB de geçen haftalarda dünyanın ilk ‘Yapay Zekâ Yasası’nı yürürlüğe soktu. Peki robotlar bir gün dünyayı ele geçirecek mi? Gelecekte bizi ne bekliyor? Teknolojist, girişimci, uzun yıllar global teknoloji şirketi Intel’in en üst düzeydeki Türk profesyoneli olan, ‘Ayşegül Işınla Bizi’ kitabının yazarı, TÜSİAD’ın Silikon Vadisi Ağı kurucusu Ayşegül İldeniz’le buluştuk; önce eski albümleri karıştırdık, sonra ‘geleceğe ışınlanarak’ bu soruların cevaplarını aldık.
#TÜSİADBugün 17 Ağustos, büyük Marmara depreminin yıl dönümü. Acılar 25 yıl sonra da tazeliğini korurken uzmanlar yeni depremler için endişeli. Peki beklenen büyük Marmara depreminde süre ne kadar azaldı? Olası Marmara depremine İstanbul ne kadar hazırlıklı? Büyük bir depremde hangi ilçedeki konutlar daha fazla hasar görebilir? Hangi önlemler alınmalı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#DepremBoğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necla Birgül İyison, İstanbul'da yaygın görülen ve yumurtalarını sığ sulara bırakan Asya kaplan sivrisineğinin ısırdığı kişilerde alerjik reaksiyona yol açabildiğini belirterek, buna karşı belediyelerin ilaçlamaları artırmalarını, vatandaşların da balkon ve bahçelerinde su bırakmamaya dikkat etmelerini önerdi.
#İstanbul