Mezuniyet sonrası esnafa teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet sonrası esnafa teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2023 07:00

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Sait Sevban Cander, mezuniyetini alışılmışın dışında bir teşekkür metniyle paylaştı. Cander, öğretmenleri ve ailesinden önce aralarında pilavcı Fevzi, berber Murat ve fotokopici Ergin’in de olduğu mahalle esnafına teşekkür etti.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi’nin bu yılki mezuniyet töreni 7 Temmuz’da düzenlendi. 24 yaşındaki Sait Sevban Cander de bu yıl mezun olan öğrencilerden biri. Diğer mezunlar sosyal medyada sevinçlerini paylaşırken genelde ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ettiler. Ancak Cander, mezun olduğuna dair paylaşımında tek tek mahalle esnafına teşekkür etti. Paylaşımın ardından arkadaşlarından ve hocalarından olumlu dönüşler aldığını dile getiren Cander, mahalle esnafına neden teşekkür ettiğini şöyle anlattı:

ESNAF ADAPTE OLMAMI SAĞLADI
“İlk, orta ve lise eğitimimi Konya’da tamamladım. Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanınca İstanbul’a yerleştim. İlk yıllarım hem şehre hem de okula alışma süreciyle geçti. Buraya tek başıma geldim ve birkaç akrabam dışında tanığım hiç kimse yoktu. Ancak sonraki yıllarda daha çok insan tanıdım, kampüsten dışarı adım attığımızda bizi karşılayan mahalle olan Hisarüstü’nün esnafı da adaptasyon sürecime büyük katkı sağladı.

Mezuniyet sonrası esnafa teşekkür
ÇOĞU ÖĞRENCİNİN ÜSTÜNDE EMEKLERİ VAR
Boğaziçi Üniversitesi çok köklü bir okul ve mezunları arasında dünyaca tanınan, önemli başarılara imza atmış isimler var. Düşününce, çevredeki esnafın da senelerdir burada olduğunu ve o insanların hayatına bir şeyler kattığını fark ettim. Çünkü aynı katkıyı benim hayatıma da yaptılar. Onların dolaylı da olsa çoğu öğrencinin üstünde emeği var. Bu düşüncenin gelişmesiyle mezuniyetimde çevredeki esnafa özel olarak teşekkür etmek istedim.”

Haberin Devamı

DAYANIŞMA İÇİNDEYDİK
İstanbul’a yerleştiğinden beri üniversite çevresinde yaşadığını söyleyen Cander, buradaki esnafla sürekli iletişim halinde olduğunu böylece ikili ilişkilerin kendiliğinden geliştiğini belirterek şöyle devam etti:
“Örneğin Pilavcı Fevzi pandemi döneminde zorluk yaşamasına rağmen fiyatlarını yükseltmemişti. Bu benim için çok önemliydi. Ayrıca biz öğrenciler de okuduğumuz bölüme göre esnafa hep yardımcı olmaya çalıştık. Ben elektronikten anladığım için ihtiyaçları olduğunda yanlarındaydım. Hep dayanışma içindeydik.

Haberin Devamı

KIRTASİYECİYLE DERSLER, BAKKALLA GÜNDEM HAKKINDA SOHBET
Başka bir örnek ise Kampüs Copy’nin sahibi Ergin Vergili. Ergin bey yıllardır burada olduğu için dersler hakkında bize önerilerde bulunuyordu. Ayrıca sınav taktikleri de veriyordu. Üniversitenin tüm not arşivine hâkim biri olarak akademik anlamda desteği çok önemliydi. Örneğin ondan ders notu satın alırken, ‘Hoca şu konuyu değil ama bu konuyu soruyor’ diyordu. Ayrıca mahallenin bakkalı, terzisi ve hatta okulun yemekhane personelinin de üzerimde emeği var. Bakkal ile gündemi konuşurduk. Yemekhane personeli zamanını kaçırsak bile bize yemek verirdi. Terzi ise her an yardıma koşardı. Mesela mezuniyet günümün sabahı pantolonumun tamire ihtiyacı vardı. Hemen erken saatte dükkanını açıp en önemli günümde beni kurtardı.”

Haberin Devamı

TEŞEKKÜR METNİ
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden başarıyla mezun olduğumu duyurmaktan heyecan duyuyorum. Pek çok kişi hocalarına, ailelerine teşekkür etmiş; belki bu platformdan görmeyecekler ama ben de buradan mahalle esnafına teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle okuduğum yıllar boyunca ucuz ve lezzetli yemek hizmeti veren ve dönem dönem yaşadığı ekonomik zorluklara rağmen her koşulda öğrencinin cebini düşünen Pilavcı Fevzi’ye. Yine uygun fiyatlı saç kesim hizmeti sunan ve bizlerin özgüvenini maksimuma yükseltip Hisarüstü sokaklarında kafamız dik gezmemizi sağlayan Murat Kuaför’e. Bütün kırtasiye işlerimizi hızla halleden, ders notları ve arşivleriyle neredeyse bir kütüphaneye dönüşmüş, hocaların soracağı soruları hocalardan iyi bilen dersleri geçmemizde kritik öneme sahip Kampüs Copy’e ve burada sayamadığım daha onlarca kişiye üzerimizdeki emekleri için teşekkürlerimi sunarım. Son olarak dersine girdiğim, kendisinden bir şeyler öğrendiğim tüm Boğaziçi akademisyenlerine minnettarım.”

BAKMADAN GEÇME!