Supangle nasıl yapılır?
"Çikolatalı tatlıların en lezzetlisi olan supangleyi denemeyen var mı?"
Malzemeler:
1 litre süt, yarım su bardağı un, 4 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı şeker, 40 gr. çikolata, 2 yemek kaşığı tereyağ.
Hazırlanışı:
Bir tencereye kakao, unu ve şekeri ilave edin bir çırpma teli ile karışırın. Üzerine biraz süt ilave edin tekrar karıştırın. Malzemeleri sütün içinde eritin kalan sütü de ilave ettikten sonra ocağa koyun.
Orta ateşte sürekli karıştırın kaynamaya başlayınca ocağı kısın bir dakika kadar daha pişirin ve altını kapayın. Pişmiş olan supangleye çikolata ve tereyağını ilave edin karıştırın. Soğumaya bırakın. Üzerinin kabuk tutmaması için soğuyana kadar ara ara karıştırın, soğuyunca iyice kaselere boşaltın ve buzdolabında bekletin soğuk olarak servis yapın.