GeriSağlıklı Yaşam Sosis, salam ve sucuk kilo aldırır mı? Çiğ ve pişmiş yemek yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sosis, salam ve sucuk kilo aldırır mı? Çiğ ve pişmiş yemek yapar mı

Sosis, salam ve sucuk kilo aldırır mı? Çiğ ve pişmiş yemek yapar mı

"Sosis, salam ve sucuk kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen besinlerin içinde yer almaktadır. Özellikle birçok kişi tarafından severek tüketildiğinden merak edilenler arasındadır. Bu bakımdan sosis, salam ve sucuk kilo aldırır mı öğrenebilir ve buna göre tüketmeyi ya da tüketmemeyi tercih edebilirsiniz. Sosis, salam ve sucuk kilo aldırır mı? Çiğ ve pişmiş yemek yapar mı tüm detayları ile derledik."

Sosis, salam ve sucuk işlenmiş gıdalar olduklarından kilo aldıran gıdaların içinde yer almaktadır. Fazla veya sık sık tüketilmesi bu gıdalardan kilo almaya sebep olur.

 Sosis, Salam ve Sucuk Kilo Aldırır mı?

 Sosis, salam ve sucuk işlenmiş gıdalar arasında yer aldığından fazla tüketildiğinde ya da sık sık tüketildiğinde kilo aldıran besinler arasındadır. Kilo aldırmasından dolayı diyet yapanlara ya da kilo vermek isteyenlere bu besinler önerilmez. Zayıflama sürecinde yenmesi tavsiye edilmeyen besinler arasında sosis, salam ve sucuk yer almaktadır. Bu besinler yüksek yağ oranına sahip olduklarından kalorileri de oldukça yüksektir.

 Özellikle fazla kilosu olan ve obezite problemi yaşayan kişilerin uzak durması gereken yiyecekler arasında işlenmiş gıdalardan olan sosis, salam ve sucuk bulunur. Bu gıdaların 100 gramında ortalama 300 kalori vardır ve bu da tek öğünde tüketilecek bir besin için oldukça yüksek bir kalori miktarıdır. Aynı zamanda bu besinler yağlı ve işlenmiş olduğundan sıklıkla tüketiliyor olması kanser riskini de artırmaktadır. Yalnızca kilo için değil sağlıklı bir hayat için de salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş gıdaları mümkün olduğunca az miktarda tüketmek gerekir.

 Çiğ ve Pişmiş Yemek Yapar mı?

 Mideyi ve bağırsakları rahatsız etmesinden dolayı sosis, salam ve sucuk gibi işlenmiş besinlerden mümkün olduğu kadar uzak durmakta fayda vardır. Fakat bu besinleri çok seviyorsanız ve tüketmek istiyorsanız pişmiş olarak tüketmeniz gerekir. İşlenmiş gıdalar arasında yer aldığından sağlık için de zararlıdır ve kilo almaya neden olurlar. Özellikle çiğ bir şekilde sosis, salam ya da sucuk tüketmek bağırsaklarda bakterilerin üremesine sebep olacağından kesinlikle önerilmez. Bu besinleri tüketmek isteyen kişilerin az da olsa pişirerek tüketilmesi gerekir.

 Yağ oranları fazla olan besinler arasında yer aldıklarından pişirirken ek yağdan mümkün olduğu kadar uzak durmak gerekir. Kilo vermek isteyen kişilerin uzak durması gereken besinlerden olan sucuk, salam ve sosis işlenmiş paketli gıdalar arasında yer almaktadır. Bu yüzden çiğ yenmesi önerilmezken pişmiş bir şekilde de çok fazla tüketilmemesi önerilir.

False