GeriBeslenme Önerileri Soğan kebabı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan kebabı

Soğan kebabı

"Belkide bir çoğunuz Antep'in bu leziz kebabını daha önce hiç denemediniz...İşte size fırsat evinizde bu kebabı yaparak damakları şenlendirmenizin tam vakti!"

Malzemeler:

1 Kg. iri arpacık soğanı
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Kg. orta yağlı kıyma
1/2 Çay kaşığıi karabiber
1/2 Dilim ekmek içi
2 Çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Kıymaya tuz, karabiber ve ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi ilave edip yoğurunuz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız.
Soğanın dış kabuğunu soyup, uç kısmını kesiniz. Kesilen kısımları alta gelecek sakilde küçük bir tepsiye 1 soğan, 1 köfte olmak üzere yan yana sıralayınız. Soğanların üzerine biraz sıvı yağ, döküp orta hararetli fırında pişiriniz.

 

Adana Kebabı için tıklayınız!

False