GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 5. gün ana yemeği: Tas Kebabı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 5. gün ana yemeği: Tas Kebabı

Ramazan Sofrası 5. gün ana yemeği: Tas Kebabı

"Kırmızı et düşkünlerine bir klasik, Tas Kebabı..."

Malzemeler:

1/2 su bardağı sıvı yağ

4 - 5 adet defne yaprağı

4 diş sarımsak

2 çorba kaşığı domates salçası

1 tutam toz et bulyon

1 tutam kekik

3 çorba kaşığı un

Su

1 tutam tuz

1 baş soyulmuş soğan

500 gr. kuşbaşı dana bonfile

Hazırlanışı:

Bir tencerede yağı kızdırın, içine defne yapraklarını, ince ince doğradığınız sarımsakları, domates salçasını atarak kavurun. Toz et bulyon, kekik atarak karıştırın. Unu ekleyin. Su ve tuzu ekleyip karıştırın. Bir baş soyulmuş soğanı ekleyip karıştırmaya devam edin. Eti ekleyin ve karıştırın ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 20 dakika piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

False