GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 30. gün tarifi: Sebzeli Pilav
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 30. gün tarifi: Sebzeli Pilav

Ramazan Sofrası 30. gün tarifi: Sebzeli Pilav

"Çok lezzetli bir pilav tarifi, Sebzeli Pilav..."

Malzemeler:

1 adet havuç

1,5 su bardağı haşlanmış mantar

1,5 su bardağı haşlanmış bezelye

Sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç

Tuz

1 tutam toz tavuk bulyon

1 tutam toz şeker

1 tutam karabiber

Hazırlanışı:

Tencereye ½ çay bardağı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı tereyağ ekleyerek kızdırın. Pirinci tencereye alarak kavurun. Havuçları küp küp doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. Haşlanmış mantarları doğrayın, tencereye atın ve iyice karıştırın.

Ardından bezelyeleri ekleyin ve karıştırın. Pilavımıza tuz, bir tutam şeker, bir tutam toz tavuk bulyon, biraz karabiber ekleyerek iyice harmanlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika demlendirin. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun...

False