GeriSağlıklı Yaşam Kısır kilo aldırır mı? gece çok kısır yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kısır kilo aldırır mı? gece çok kısır yemek kilo yapar mı

Kısır kilo aldırır mı? gece çok kısır yemek kilo yapar mı

"Diyette olan herkes kalori hesabına çok dikkat etmektedir. Kalori hesaplaması yapan pek çok kişi, gönül rahatlığıyla kısırı tüketebilmektedir. Kalorisinin uygun olmasının yanı sıra besleyici özellikleri bulunan kısır, diyetisyenler açısından da önerilmektedir. Birbirinden değişik malzemelerin kullanılması, kısırın hem besleyici hem de doyurucu olmasına imkan tanımaktadır. Peki, kısır kilo aldırır mı? Gece çok kısır yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Diyet yapanlar adına gıdaların kalorisini hesaplamak çok önemlidir. Bu şekilde günlük kalori gereksinimini aşmayarak, sağlıklı biçimde kilo verilebilir. Diyet yapanların en fazla merak ettikleri konularından birisi, kısırın kilo aldırıp aldırmadığıdır.

 Kısır Kilo Aldırır mı?

 Kısır; içerisindeki yüksek karbonhidrat oranı sayesinde besleyiciliğini korumaktadır. Uzun zamanlı bir şekilde kendini tok hissetmeyi isteyen kişiler, kısır tüketebilmektedir. Kısır, hem lif hem de kepek açısından zengin olmakla beraber içerisinde bol oranda magnezyum ve krom yer almaktadır. B vitaminlerinin her türü bulunmakta olup, yalnızca B12 vitaminini barındırmamaktadır. Kısır içerisinde özellikle de B1 vitamini boldur. Folik asit açısından zengin içeriğe sahiptir. Bu durum ise hamilelerin bolca kısır tüketmesine yardımcı olmaktadır.

 Bir yemek kaşığı kısır içerisinde ortalama olarak 30 kalori bulunmaktadır. Yapılan diyet içerisinde uygun şekilde ara ya da ana öğün olarak tüketilebilir. Ara öğünde tüketilen porsiyon oranıyla ana öğünde tüketilen porsiyon oranı aynı olmamalıdır. Yapılan diyet için yenilen kısırın az kalorili olmasını isteyen kişiler, yeşillik oranını daha çok tutmalıdır.

 Kısır; kalorisinin önemli bir oranını karbonhidrattan almaktadır. Bununla beraber porsiyon oranına dikkat etmek önemlidir. Tuz ve zeytinyağı oranını az tutmak, kilo alımının önüne geçecektir. Kısırın az kalorili olması adına baharat ve bol oranda yeşillik eklemek yeterli olmaktadır. Kısır içerisindeki porsiyon oranına dikkat edildiği sürece herhangi bir kilo alınmayacaktır.

 Gece Çok Kısır Yemek Kilo Yapar mı?

 Kısır; köftelik bulgur şeklinde bilinen ince bulgurdan yapılır. Kısır bulgurunun ham maddesi, pilavlık ve büyük bulgurun kendisi olarak da tanımlanabilir. Bu bulgurlar, inceltilerek, kısırlık ince bulgur sağlanır. Beyaz pirince göre faydaları hem çok daha fazla hem de kalori anlamında da daha düşüktür.

 Lifli yapıda olduğu için tok tutan kısır, her öğün tüketilebilmektedir. İçerisinde yer alan yeşillik ve bulgurdan ötürü de kilo vermek mümkündür. Anca bu bölümdeki en önemli durum, kısırın porsiyonudur. Gece fazla oranda kısır yemek; kilo alımına neden olabilmektedir. Bu yüzden kısırın gece tüketilmemesi, kilo alınmaması adına önemli bir durumdur.

 

False