GeriSağlıklı Yaşam Kek kilo aldırır mı? diyette ıslak, havuçlu, kakaolu, meyveli, limonlu ve ağlayan kek yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kek kilo aldırır mı? diyette ıslak, havuçlu, kakaolu, meyveli, limonlu ve ağlayan kek yemek kilo yapar mı

Kek kilo aldırır mı? diyette ıslak, havuçlu, kakaolu, meyveli, limonlu ve ağlayan kek yemek kilo yapar mı

"Dünyanın neresinde olursa olsun en sevilen yiyecekler arasında kek ilk sıralarda gelmektedir. Çünkü kekin birçok lezzetli hali bulunmaktadır. Bundan dolayı küçüğünden büyüğüne her insan kek yemeye bayılmaktadır. Kek kilo aldırır mı? Diyette ıslak, havuçlu, kakaolu, meyveli, limonlu ve ağlayan kek yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

 

Kek, hem yapılış itibariyle hem de lezzeti itibariyle çok fazla tercih edilen bir yiyecektir. Hangi saat olursa olsun kek yemek mümkündür. Bazı insanlar için hayatın en vazgeçilmez yiyeceklerin başında kek gelmektedir. Ancak diyet yapanlar için durum farklı olabilir. Çünkü diyet döneminde yenilen ve içilen her şeye dikkat edilmektedir.

Kek Kilo Aldırır mı?

Öncelikle şunu belirtelim kek yapılış itibariyle kilo aldıran bir üründür. Tabi bunun içerisinde bilinmesi gereken ayrıntılar vardır. Özellikle misafirliğe gidildiği zaman önünüze kek gelmesi en muhtemel durumlardan birisidir. Çay saatlerinin vazgeçilmez ürünü olan keki yemeye dayanamayan insanlar bulunmaktadır. Yani diyet yapan bir kişi ne kadar dikkat etse de önüne kek geldiği zaman dayanamayıp yiyebilir.

Kekin içerisindeki ürünlerde şeker ve yağ olmak üzere kilo aldıran ürünler bulunmaktadır. Çeşit çeşit malzemelerden kek yapmak mümkündür. Durum böyle olunca bir dilim kek bile kalori almaya yol açmaktadır. Çünkü bir dilim kekin 180-200 kalori arasında olduğu bilinmektedir. Bu kalori miktarı kekin içerisindeki malzemelere göre artabilir. Doğal olarak gün içinde birkaç dilim kek yiyen birisi fazla kalori almış olacaktır.

Diyette Islak, Havuçlu, Kakaolu, Meyveli, Limonlu ve Ağlayan Kek Yemek Kilo Yapar mı?

Diyet yapan kişilerin çeşit çeşit listeleri bulunmaktadır. Diyet yapmaya çalışan kişilerin listesinde genellikle benzer ürünler yer almaktadır. Ancak bunlar arasında keki görmek çok zordur. Buradan anlaşılacağı üzere kek yüksek kaloriye sahip bir yiyecektir.

Tabi diyet yapsa da insanın canı kek isteyebilir. Bu oldukça doğal bir durum olarak görülmektedir. Bu arada yapılması gereken aldığınız kaloriye dikkat etmektir. Örneğin öğlen vakti canınız kek istedi veya misafirliğe gittiniz ve kek yemek zorunda kaldınız. 2 dilim kek yemiş olduğunuz düşünülürse eğer yaklaşık 360 kalori alırsınız. Bu durumda günlük kalori miktarınızı aşmamak adına diyet listesindeki başka ürünlerden eksik yemeniz gerekecektir. Böylelikle yediğiniz keki telafi etme şansınız olabilir.

Yenilen kekin ıslak, havuçlu, kakaolu, meyveli, limonlu veya ağlayan kek olması fark etmez. Her kek çeşidinin kalorisi fazla olarak bilinmektedir. Ancak günümüzde diyet tarifleri ile kek yapıldığı da görülmektedir. Bu keklerde şeker ve benzeri ürünler kullanılmayıp diyete uygun ürünler seçilmektedir. Böylelikle daha az kalorili kekler yapılabilir.

 Kek yemek zorunda kalanların mutlaka kalori hesaplaması yapması lazımdır. Kontrolsüz bir şekilde hangi yiyecek yenilirse yenilsin diyet bozulabilir. Bunu yaşamamak adına kalorisi yüksek yiyecekler az tüketilmeli veya hiç tüketilmemelidir. Aksi halde yaptığınız diyet başarısız bir sonuca doğru gidecektir.

False