GeriEvcil Hayvanlar Fok Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Fok Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fok Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Fok Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Fok Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Fok Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Birçok farklı türe sahip olan fok balıkları, en çok bilinen deniz canlı türleri içerisinde gelir. Aynı zamanda sevimli halleri ile pek çok değişik duruma konu olmuş balıklar içerisinde bulunur. Peki, fok balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Fok balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik."

Fok balıkları hem suda hem de karada yaşama özelliğine sahip olan balık türleri içerisinde gelmektedir. Daha doğrusu deniz canlıları olarak da ifade etmek mümkündür. Günümüzde daha çok kutuplarda yaşamak suretiyle, ayrıca dünyanın birçok farklı bölgesinde öne çıkarlar.

Fok Balığı Nedir?

Fok balıkları aynı zamanda fokgiller ya da köpek balığıgiller olarak bilinirler. Ayrıca etçiller takımının en büyük yüzgeç ayaklı familyası içerisinde gelmektedirler. Karada ya da denize yaşayabilen, her iki yerde de özelliklerini ortaya çıkarabilen balık türleri içerisinde bulunur. Soğuk ve aynı zamanda ılıman deniz alanlarında yaşarlar. Bu konuda tropikal denizlerde ise çok az türlere sahip olduğunu ifade etmek mümkün.

Fok Balığı Özellikleri Nedir?

Fiziksel özellikleri ile beraber fok balıkları bir adım öne çıkmaktadır. Yuvarlak başları, büyük gözleri ve sert dudakları bulunur. Aynı zamanda vücudu iri kıllarla örtülü bir yapıya sahiptir. Dış kulak zarı olmaması ile beraber bu durum türüne bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Aynı zamanda ön ve arka ayakları Yüzgeç şeklindedir. Akciğer solunumu yapmaları ile birlikte ayrıca tabanları kıllıdır. En önemli özellikleri içerisinde hem karada hem de denizde yaşama ayrıcalığı öne çıkar.

Fok Balığı Eti Yenir mi?

Ülkelere ve aynı zamanda dinlere bağlı olarak fok balıkları tüketimi değişkenlik gösterir. Genel olarak fok balığının etinin yendiğini söylemek mümkün. Ancak bazı kurallar ve kriterlere bağlı olarak farklı ülkelerde balık etinin yenmesi yasaktır. Başka ülkelerde de yine değişik biçimlerde ve usullerde hazırlamak suretiyle tüketilen balık türleri içerisinde gelmektedir.

Fok Balığı Türleri Nelerdir?

Oldukça fazla sayıda türü ile beraber günümüzün en çok bilinen balık çeşitleri arasında fok balığı gelmektedir.

- Bayağı Fok
- Deniz fili
- Pars foku
- Grande foku
- Akdeniz foku
- Halkalı fok
- Boz fok
- Baykal Focus

Bu şekilde daha yüzlerce fok balığı türü olduğunu söylemek gerekmektedir. Her biri fiziksel özellikleri, yaşam koşulları ve avlama türlerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Fok Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Fok balıkları genel olarak soğuk ve ılıman deniz kıyılarında yaşamını sürdüren canlılardır. Özellikle fok balığı türlerinin önemli bir kısmı kutuplarda yaşar. Bu doğrultuda trafik deniz iklimde şartlarında fok balığı türleri oldukça azdır. Ancak bu bölgelerde de yine yaşamını sürdüren farklı fok balığı örtüleri olduğunu ifade etmek gerekir.

Fok Balığı Nasıl Beslenir?

Fok balık çeşitlerinin büyük bir çoğunluğu diğer balık türleri ya da deniz canlıları ile beslenir. Özellikle bu konuda bazı fok balıkları belli bir tür üzerinde uzman hale gelmiştir. Yengeç ağlamak süreciyle yaygın çekilip beslendiklerini söylemek mümkündür. Aynı zamanda deniz parsı tam bir şekil olarak penguenler ya da diğer fok türleri ile beslenir. Bu sebepten dolayı yırtıcı hayvan türleri içerisinde geldiğini ifade etmek mümkündür.

Fok Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Fok balıkları boyutları ve yaşam koşulları ile pek çok duruma bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Buna paralel şekilde fok balıklarının yaşam ve ömür süreleri de farklılık yaratır. Genel olarak ise 20 ile 30 yıl arasında yaşam sürecinin farklılık yarattığını ifade etmek mümkün.

False