GeriBeslenme Önerileri Enfes orman kebabı tarifi!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enfes orman kebabı tarifi!

Enfes orman kebabı tarifi!

"Gaziantep deyince akla ilk gelenlerden biri kebap diğeri ise baklava elbette...Bu tarifle de Antep'e ait bir kebabı sofralarınıza getiriyoruz!"

Malzemeler:

1 kg kemikli parça kuzu eti
1 Su bardağı nohut
500 gr yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
50 gr margarin
50 gr tereyağı
1 tutam haspir
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

Etleri tencereye koyup, margarinde birazcık kavuralım.
Daha önceden ıslattığımız nohutları, yeterince sıcak suyu, bir tutam tuzu ve karabiberi etlere ilave edip, hep birlikte pişirelim.
Etler pişince, yoğurdun içerisine yumurta ve unu ilave edip, iyice karıştıralım. Tencereden alacağımız 1-2 kepçe su ile yoğurdu gevşetip, kaynamakta olan tencereye ilave edelim.
Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra, üzerine tereyağında kızdırdığımız haspiri ilave edip, servis yapalım.

Not: Gaziantep mutfağının nefis yemeklerinden biri olan bu yemek, pirinç pilavı ile birlikte yenir.

Buharda nefis mantı tarifi için tıklayınız!

False