GeriTatlı Tarifleri Tutmaç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tutmaç tarifi

Tutmaç tarifi

Nefis bir yöresel tatlıyla tanışmaya ne dersiniz? Muğla yöresinden tutmaç, leziz bir şerbetli tatlı. Birbirinden güzel yemeklerin yerini aldığı sofrada tutmaç tatlısına da bir şans verin. Ayrıca sıcacık bir bardak çayın yanında da çok iyi gidecektir. Eğer denemek isterseniz, tutmaç tarifini aşağıda tüm detaylarıyla yazdık. Bir göz atmaz mıydınız?

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 500 gram un
  • Su
  • Tuz

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

İç harcı için:

  • Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kâse kavrulmuş ve ezilmiş ceviz, fıstık veya susam

Tutmaç tarifi Nasıl yapılır?

Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.

Şerbetiniz kaynayınca soğuması için bir kenara alın.

Unu, tuz ve su ile yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Hamurunuzu 12 bezeye ayırıp açın.

Açtığınız yufkaları sacda az pişirin.

Daha sonra ev makarnası gibi kısa şeritler halinde kesin.

Tereyağını bir tavada eritin ve üzerine zeytinyağı da ekleyin.

Kestiğiniz yufkaların üzerine ısıttığınız yağı kepçe ile gezdirin.

En son şerbetini de döküp ceviz, fıstık veya susam ekleyin.

Dilerseniz üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...