GeriKahvaltılık Tarifleri Tereyağlı yumurta kapama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tereyağlı yumurta kapama tarifi

Tereyağlı yumurta kapama tarifi
TÜLAY ERSANAY ETKİN adlı okurumuzun gönderdiği Tereyağlı yumurta kapama tarifi

Protein deposu yumurtayla yapabileceğiniz bir tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Kişi sayısı kadar yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Göz kararı tuz, pul biber, kekik ya da nane ve karabiber

Tereyağlı yumurta kapama tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları katı kıvamda olacak şekilde haşlayıp kabuklarını soyun. Sonra boydan düzgünce keserek ikiye ayırın.

Bir tavaya tereyağını ve diğer bütün baharatları koyup ocağa alın, tereyağı eriyene kadar bekleyin. Yumurtaların sarıları altta kalacak şekilde tavaya dizin. 2 dakika kadar fokurdatıp kaşıkla yumurtaların üzerine tereyağı ve baharat karışımını gezdirin. Baharatlar yanmadan ocağı kapatın ve sıcak servis edin.

Ocaktan aldıktan sonra üzerine isterseniz taze nane ya da maydanoz ekleyebilirsiniz.