GeriBörek Tarifleri Tavuklu börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu börek tarifi

Tavuklu börek tarifi

Börek, kahvaltıdan akşam yemeğine, 5 çayından şölen sofralarına her yemeğe yakışır. Hele ki böyle tavuklu ve bol peynirli bir börekten söz ediyorsak... Lezzeti muhteşem olan bu böreği en özel günlerde yemek masanızda misafir etmek isteyeceksiniz ki haksız da değilsiniz. Mutlaka deneyin!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket dil peyniri
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 250 gram kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı tavuk suyu

Tavuklu börek tarifi Nasıl yapılır?

Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın.

Diğer yanda et suyu, süt ve yumurtayı çırpın.

Yufkanın birini didikleyip harcın içinde bir süre bekletin.

Islattığınız yufka parçacıklarını alıp yaydığınız yufkanın üzerine serpiştirin.

Üzerine süt ve yumurta karışımının bir kısmını dökün. Haşladığınız tavuk göğsünü didikleyin.

İçine kaşar rendesi ve dil peynirini koyun.

Bu karışımı hazırladığınız malzemenin üzerine yayın.

En üst kısmını kalan yufka ile örtüp üzerine süt-yumurta karışımını sürdükten sonra orta dereceli fırında 45-50 dakika pişirin.