GeriHamur İşi Tarifleri Simit tiridi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Simit tiridi tarifi

Simit tiridi tarifi
Abone Olgoogle-news

Simit tiridi Kastamonu mutfağının en tanınmış lezzetlerinden. Kastamonu’ya özel susamsız kel simit ile yapılan simit tiridi için basit bir kıymalı hamur işi demek de mümkün. Zira üzerine kavrulmuş kıyma eklenen simitler sarımsaklı yoğurtla birlikte servis ediliyor. Sizin için nefis simit tiridinin malzemelerin ve yapılış aşamalarını aşağıda paylaştık. Afiyet olsun…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet Kastamonu simidi (kel simit)
  • 2 su bardağı kemik suyu
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 250 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Simit tiridi tarifi nasıl yapılır?

 

Kıymayı kısık ateşte iyice kavurun.

Simitleri küçük parçalar halinde bir tabağa doğrayın.

Sıcak kemik suyunu bu simitlerin üzerine gezdirin.

Simitler kemik suyunu çekerken sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.

Simitlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirip kavrulmuş kıyma serpin.

Son olarak tereyağını kızdırıp malzemelerin üzerine gezdirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…