GeriTatlı Tarifleri Şerbetli irmik tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şerbetli irmik tatlısı tarifi

Şerbetli irmik tatlısı tarifi

Türk mutfaklarının vazgeçilmez tatlısının tarifi sizlerle!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 3 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 3 kahve fincanı şeker
  • Yarım paket tereyağı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 bardak su
  • 2 bardak toz şeker

Şerbetli irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Vanilya, yoğurt ve yağı çırptığınız karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin. Un, karbonat ve irmiği de ekleyip kek kıvamına getirin. Limon kabuğu rendesini ekleyerek fırına dayanıklı yağlanmış tepsiye dökün.

Kek pişerken şerbet için 2 su bardağı suya 2 bardak toz şekeri ekleyip eritene kadar karıştırın. Şerbeti kaynamaya bırakın.

Kek piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin ve dilimleyip şerbeti dökün. Tercihe göre dondurma, Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.