GeriZeytinyağlı Tarifleri Pırasa sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasa sarması tarifi

Pırasa sarması tarifi

Pazı, lahana, asma yaprağı… Aklınıza ne geliyor? Tabii ki sarmalar! Ancak bu sarma bildiğinizden biraz farklı çünkü pırasayla yapılıyor. Manisa mutfağına ait bir tarif olan pırasa sarması için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor ve tarifimize geçiyoruz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram orta kalınlıkta pırasa
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon

Pırasa sarması tarifi Nasıl yapılır?

Pırasaların beyaz bölümlerinden 25-30 santimetrelik kısmı kesin.

Kestiğiniz bu kısımları bıçağın ucuyla yukarıdan aşağı doğru pırasanın yarıçapı derinliğinde çizin.

En içteki birkaç katman hariç dış katmanları kaynar suda 4-5 dakika haşlayın.

Kevgirle sudan aldığınız pırasaları soğumaya bırakın.

Pirinç, yarım çay bardağı zeytinyağı, salça, tuz, karabiber ve naneyi karıştırın.

Pırasa katmanlarının bir ucuna hazırladığınız harçtan koyun.

Muska gibi katlayıp tencereye yerleştirin.

Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve kalan zeytinyağını gezdirin.

Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.

Limon suyuyla sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…