Paçanga böreği tarifi

Eğer pastırma seviyorsanız, brunch için hazırlayacağınız paçanga böreği gerçekten sizi memnun edecektir. İşte paçanga böreği tarifi...

Paçanga böreği tarifi
Paçanga böreği tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 200 gram dil peyniri
  • 200 gram çemensiz pastırma
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
Nasıl Yapılır
  1. Yufkaların hazırlanması
    Yufkaları düz bir zemine üst üste yerleştirin ve dört eşit parçaya kesin. Ardından bu parçaları da 12 eşit üçgen yufka parçasına ayırın.
  2. İç malzemelerin hazırlanması
    Çemensiz pastırmayı küçük parçalar halinde dilimleyin. Dil peynirini uzun ince parçalar şeklinde kesin. Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri ortadan ayırarak ince parçalar halinde kesin.
  3. Böreklerin sarılması
    Bir kasede süt ve yumurtayı çırpın ve üçgen yufkaların her birine sürün. Üçgenlerin geniş taraflarına bir dilim pastırma koyun. Üzerine bir parça dil peyniri, domates ve yeşil biber ekleyin. Sonra yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
  4. Böreklerin pişirilmesi
    Yağı bir tencerede kızdırın ve sardığınız börekleri yağda kızartın. Altın rengini alıp çıtır çıtır olana kadar pişirin.
  5. Servis önerisi
    Böreklerinizi sıcak olarak servis yapın.
  6. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ618 kcal
ŞEKER5 g
YAĞ47 g
PROTEİN20 g