Next SosyalFacebookEpostaTwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Servis:4 - 6 Kişilik
Süre:30-60 dk
Orta
Malzemeler
3 adet yufka
200 gram dil peyniri
200 gram çemensiz pastırma
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Nasıl Yapılır
Yufkaların hazırlanması
Yufkaları düz bir zemine üst üste yerleştirin ve dört eşit parçaya kesin. Ardından bu parçaları da 12 eşit üçgen yufka parçasına ayırın.
İç malzemelerin hazırlanması
Çemensiz pastırmayı küçük parçalar halinde dilimleyin. Dil peynirini uzun ince parçalar şeklinde kesin. Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri ortadan ayırarak ince parçalar halinde kesin.
Böreklerin sarılması
Bir kasede süt ve yumurtayı çırpın ve üçgen yufkaların her birine sürün. Üçgenlerin geniş taraflarına bir dilim pastırma koyun. Üzerine bir parça dil peyniri, domates ve yeşil biber ekleyin. Sonra yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
Böreklerin pişirilmesi
Yağı bir tencerede kızdırın ve sardığınız börekleri yağda kızartın. Altın rengini alıp çıtır çıtır olana kadar pişirin.