Nohutlu Fette Tarifi

Fatteh ya da 'Fette' olarak da bilen bu lezizz salata Lübnan mutfağından sofralarınıza geliyor. Nohutlu fette ya da patlıcanlı fette versiyonlarıyla çeşitlendirilebilen fette tarifi, tek başına bir öğün ve aynı zamanda bol vitaminli bir ürün. Peki, Arap yemeği nohutlu fette salatası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte nohutlu fette tarifi detayları...

Nohutlu Fette Tarifi
Nohutlu Fette Tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 2 adet lavaş ya da 1 adet pastane pidesi
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Nar taneleri,
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Dolmalık fıstık
  • File badem
Nasıl Yapılır
  1. Lavaşı Hazırlama
    Lavaşı küçük kare şeklinde kesin ve ardından tereyağında tavada kızartın.
  2. Yoğurt Sosu Yapımı
    Rendelenmiş sarımsak, kimyon, tuz, tahin, limon suyu ve süzme yoğurdu bir kapta karıştırın.
  3. Dolmalık Fıstık ve Badem Kavurma
    Ayrı bir tavada dolmalık fıstık, file badem ve kimyonu ekleyerek biraz kavurun.
  4. Servis
    Servis tabağına önce kızarttığınız lavaşları yerleştirin ve üzerine haşlanmış nohutu ekleyin. Yoğurt sosunu gezdirin.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ483 kcal
ŞEKER7 g
YAĞ23 g
PROTEİN22 g