GeriMeze Tarifleri Mütebbel tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mütebbel tarifi

Mütebbel tarifi

Közlenmiş patlıcan ve tahinin mükemmel uyumu olan mütebbel, sofralara yakışan en güzel mezelerden. Doyuruculuğu ve hafifliği birlikte sunan mütebbel özel günlerin de vazgeçilmezleri arasında. İsterseniz besleyici bir öğün olarak da tercih edebileceğiniz bu enfes lezzetin tarifini sizin için araştırdık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Mütebbel tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları közleyin. Ardından soğumasını bekleyin.

Kabuklarını soyup ince ince doğrayın ve bir kaseye alın.

Sarımsakları ezip patlıcanlara ilave edin.

Üzerine tahin, limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.

Maydanozlarla dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Afiyet olsun...