GeriBalık Tarifleri Midye buğulama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Midye buğulama tarifi

Midye buğulama tarifi

Hafif bir yemek hazırlamak istiyorsanız midye buğulama tam size göre...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 50 adet midye
  • 1 bardak beyaz şarap
  • 2 bardak su
  • 2 adet arpacık soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 10 adet çekilmemiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema
  • 2 adet yumurtanın sarısı

Midye buğulama tarifi Nasıl yapılır?

Midyeleri soğuk suda güzelce kazıyarak temizleyin. Kabukların arasına sıkışmış olan yosunları ayıklayın ve kabukları açık olan midyeleri ayırın. Midyeleri, şarap, su, soğan, havuç, sarımsak, karabiber tanesi, defne yaprağı, maydanoz ve kekik ile birlikte bir tencereye koyun. Ağır ağır kaynatın. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp, 5 dakika kadar hafif ateşte bırakın. Midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafif hafif sallayın. Midyeleri servis tabağına sıralayın ve sıcak tutun.

Tenceredeki suyu hızlı ateşte, yarı yarıya azalıncaya dek kaynatın. Tuz, karabiber, çırpılmış çiğ krema ve yumurta sarısını ilave edin, sonra ağır ateşte, sık sık karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Hazırlamış olduğunuz bu sosu midyelerin üzerine dökün ve sıcak olarak servise sunun.