GeriÇorba Tarifleri Maş çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Maş çorbası tarifi

Maş çorbası tarifi

Maş fasulyesiyle tanışalı henüz çok zaman olmadı ama bu yeşil protein depolarını gerçekten çok sevdik. Özellikle salata ve çorbalara çok yakışıyorlar. Bu tarifimiz de nefis bir maş fasulyesi çorbası. Özellikle kış aylarında yapabileceğiniz bu çok doyurucu çorbanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 kahve fincanı maş fasulyesi
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1,5 tatlı kasığı tuz
  • 1,5 litre sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tarhun otu

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

Maş çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri yeşil suyunu salana kadar haşlayıp süzün.

Bu esnada kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Fasulyeleri, soğanlar, pirinci, salçaları ve tuzu tencereye alıp üzerine suyu da ekleyin.

Tüm malzemeyi kıvam alana dek 35 dakika kadar pişirin.

Pişen çorbaya tarhunu ekleyip karıştırın.

Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada kızdırın.

İçine kırmızı biberi ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra çorbanın üzerine ekleyip karıştırın.

Limon suyuyla sıcak servis edin. Afiyet olsun…