GeriBörek Tarifleri Kuru börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru börek tarifi

Kuru börek tarifi

Kuru börek Antalya mutfağının en sevilen lezzetlerinden. Genellikle ıspanakla yapılan kuru börek, peynirli, maydanozlu, kıymalı, soğanlı ya da patlıcanlı da yapılabilir. Hatta böreğinizin hamuruna tuz koymazsanız, harç olarak ceviz, kuru üzüm, toz şeker, tarçın karışımı da kullanabilirsiniz. Bu ayrıntıları da verdikten sonra kuru börek tarifimize geçelim. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 5-6 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

İç harcı için:

  • 2 kilogram ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kuru börek tarifi Nasıl yapılır?

Ispanakların köklerini kesin.

Yapraklarını iyice yıkadıktan sonra kabaca doğrayın ve süzülmeye bırakın.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Ispanakları da ekleyip kavurun.

Tuzunu ve karabiberini de ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Diş diş doğranmış soğanları, tencerede zeytinyağı ile karıştırarak, yumuşayıp sararıncaya kadar kavurunuz.

Soğuyunca peyniri de ekleyip karıştırın.

Bu esnada böreğin hamuru için yoğurdu, zeytinyağını ve yumurtaları derin bir kasede çırpın.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.

Yumurtalı karışımı ekleyin.

Azar azar su ilave edip yoğurarak orta sert kıvamda bir hamur elde edin.

Üzerine nemli bir bez örttüğünüz hamuru 20 dakika dinlendiriniz.

Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde, 10 bezeye ayırın.

Her bir bezeyi unlu, düz bir zeminde, tepsi büyüklüğünde açın.

Yufkaların beş tanesini aralarını yağlayarak, zemini yağlanmış fırın tepsisine üst üste dizin.

Ispanaklı harcı, fazla suyunu sıkarak tepsiye yayın.

Harcın üzerine de aralarını yağlayarak kalan beş yufkayı döşeyin.

Böreği kare şeklinde dilimleyip üzerini yeniden yağlayın.

Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve tepsiyi fırına verin.

Yaklaşık 50-60 dakika sonra, yufkaların üzeri kızardığında böreği fırından alın.

İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…