GeriÇorba Tarifleri Kremalı fasulye çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı fasulye çorbası tarifi

Kremalı fasulye çorbası tarifi

Bazen başlı başına bir öğün bazense güzel bir yemeğin başlangıcıdır çorba. İçinizi ısıtacak, hem sağlıklı hem de doyurucu çorbalar hazırlamak istiyorsanız haydi mutfağa.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı hafif haşlanmış kuru fasulye
  • 5 su bardağı sebze suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • Karabiber
  • 200 mililitre krema
Süslemek için:
  • Kabak çekirdeği içi
  • Zeytinyağı
  • Taze biberiye

Kremalı fasulye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Ezdiğiniz sarımsağı ve yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Haşlanmış kuru fasulye, sebze suyu ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kaynamaya bırakın.

Kaynayınca ocaktan alıp kremayı ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blender’dan geçirip bir taşım daha kaynatın.

Kabak çekirdeği içini hafif kavurun. Çorba kaselerinin üzerine zeytinyağı gezdirin. Kavrulmuş kabak çekirdeği içi ve biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.