GeriKahvaltılık Tarifleri Kaymak hamuru tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaymak hamuru tarifi

Kaymak hamuru tarifi

Kaymak hamuru Balıkesir mutfağına ait bir tarif. Yapılışı oldukça kolay, üstelik çok da lezzetli. Hem de malzemesi de çok az yani çok masraf yapmanıza gerek yok. İşte kısa sürede yapıp afiyetle tüketebileceğiniz kaymak hamuru tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kaymak
  • 1 su bardağı un

Kaymak hamuru tarifi Nasıl yapılır?

Kaymağı ve unu tencereye alın.

Ocakta helva gibi karıştırarak pişirin.

Servis tabağına aldığınız kaymak hamurunu kaşıkla iz yaparak kesin.

Ilık servis yapın. Afiyet olsun…