GeriEt Yemeği Tarifleri Kasap köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kasap köftesi tarifi

Kasap köftesi tarifi

En iyi köfteyi kim yapar? Birincisi anneler, ikincisi de kasaplar. Gerçekten de kasaptan alınıp şipşak tavaya ya da ızgaraya atılan o köftelerin tadı hiçbir yerde bulunmaz. Peki bu lezzeti evde yakalayamaz mısınız? Tabii ki yakalarsınız! İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz kasap köftesi tarifimiz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram köftelik kıyma
  • 2 soğanın suyu
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet kuru defne yaprağı
  • Tuz

Kasap köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Kıymanızı rahat yoğurabileceğiniz genişçe bir kaba alın.

Başka bir yerde soğanlarınızı rendeleyin ve sularını sıkın.

Soğan suyunu kıymanın üzerine ekleyin.

Ardından yumurta, zeytinyağı galeta unu, rendelenmiş sarımsak, karbonat, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edin.

Son olarak defne yaprağını da elinizde ufalayıp köfte harcınıza ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Köfte harcınızı 2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra çıkarıp şekil verin.

Pişirme aşamasına geldiğinizde yapışmaz tavanızı iyice ısıtın.

Köfteniz zaten yağlı olduğundan tavayı ayrıca yağlamaya gerek yoktur.

Köftelerinizin iki tarafını da güzelce kızartın.

Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun...