GeriSebze Yemeği Tarifleri Karnabahar mücveri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar mücveri tarifi

Karnabahar mücveri tarifi

Güçlü bir antioksidan olan C vitaminini bol miktarda bulunduran karnabaharı yemekte ve çevrenizdekilere yedirmekte zorlanıyor musunuz? O halde size karnabaharı daha zevkle tüketebileceğiniz bir tarif olan karnabahar mücveri önerelim. Servis esnasında yanına yoğurt eklemeyi unutmayın!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 kırmızı biber
  • 2 dal taze soğan
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Ayçiçeği yağı

Karnabahar mücveri tarifi Nasıl yapılır?

Karnabaharı parçalara ayırarak haşlayın. Haşlanan karnabaharı çatal yardımıyla ezerek içine önceden doğradığınız taze soğan ve kırmızı biberi ekleyin. Yumurtayı, rendelenmiş kaşar peynirini, baharatları ve unu da ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru daha iyi şekil alması için 15-20 dakika kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.

Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp yuvarlak köfteler haline getirdikten sonra bu köfteleri galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın. Köfteler kızardıktan sonra zevkinize göre üzerine sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt dökerek servis edebilirsiniz.