GeriKek Tarifleri Karamel soslu cevizli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karamel soslu cevizli kek tarifi

Karamel soslu cevizli kek tarifi

Sıcacık karamel sosuyla damaklarınıza layık bu kekin bir dilimi asla yetmeyecek.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Rendelenmiş çikolata
  • 4 karanfil
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı fındık
Karamel için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 200 mililitre krema

Karamel soslu cevizli kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Ayçiçeği yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, dövülmüş karanfil, vanilya, rende çikolata, fındık ve cevizi de ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın.

Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin.

Karameli hazırlamak için bir tavada toz şekeri kısık ateşte eritin. Kahverengi bir renk aldığında tereyağını ilave edip tamamen eriyene kadar hızlıca karıştırın. Kremayı ekleyin ve ocaktan alıp iyice karıştırın.

Ilık kekin üzerine karamel sosu döküp servis yapın.