GeriTatlı Tarifleri Kalburabastı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalburabastı tarifi

Kalburabastı tarifi
Abone Olgoogle-news

Türk mutfağının önemli değerlerinden biri olan kalburabastı tatlısı çay saatlerinizin süsü olacak. Adıyla gözleri korkutsa da evde yapmak çok kolay. İçinde bulunan irmik ve cevizle birlikte ağızda dağılan yapısı sayesinde bir yiyen bir daha isteyecek. Adını, şeklini veren kalburdan alan bu tatlı göz kamaştıracak. Evinizde şekli verecek bir kalbur yoksa kevgirle de kolayca bu şekli oluşturabilirsiniz. Peki kalburabastı nasıl yapılır? Kalburabastı yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tane yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Kalburabastı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Daha sonra birkaç damla limon suyunu da ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.

Hamuru için tereyağı, sıvı yağı, yumurtayı ve yoğurdu bir kaba koyup iyice karıştırın.

Üzerine irmiği ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.

Karışıma azar azar un da ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın.

Sonra hamuru bir kalbura bastırıp küçük parçalar halinde açın.

Açılan hamurun içine ceviz koyup kapatın.

Hazırladıklarınızı yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlının üstüne soğuyan şerbetinizi dökün.

Şerbeti çekmesi için biraz bekledikten sonra tatlınız servise hazır.

Kalburabastı Tatlısı | Mucize Lezzetler