GeriBalık Tarifleri Kağıtta çipura tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kağıtta çipura tarifi

Kağıtta çipura tarifi

Çipura en lezzetli ve en kolay bulunabilen balıklardan biri. Balık restoranlarının da favorisi olan çipurayı evinizde de kolayca pişirebilirsiniz. Hele ki tarifimizdeki gibi yağlı fırın kağıdında sebzelerle yapacağınız bu balığın servisi de çok kolay olacak. Limon, soğan ve sarımsağın lezzet kattığı kağıtta çipurayı mutlaka deneyin.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet çipura
  • 12-15 adet defne yaprağı
  • 1 adet iri boy kırmızı soğan
  • Bir tutam taze kekik
  • Bir tutam taze biberiye
  • Bir tutam taze maydanoz
  • 2 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Kağıtta çipura tarifi Nasıl yapılır?

Çipuraları iyice yıkadıktan sonra suyunu süzün.

Balıkların her tarafını önce tuzlayın sonra da karabiber, limon suyu ve zeytinyağını iyice yedirecek şekilde balıkların üzerine yayın. Bu şekilde 15 dakika bekletin.

Fırın kabına yağlı kağıt serip soğan halkalarını yerleştirin.

Balıkların içine biberiye, taze kekik, birer diş bütün sarımsak ve 4-5 adet defne yaprağı yerleştirip soğanların üzerine yerleştirin.

Hafifçe tuz ve karabiber serperek halka şeklinde kesilmiş limon dilimleri koyun ve doğranmış maydanoz ile kalan defne yapraklarını serpin.

Yağlı kağıdı balıkların üzerini örtecek şekilde kapatın ve kenarlarını sıkıştırın.

Önceden ısıtmış olduğunuz fırında 200 derecede yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.