EKSTRA
MENÜ

Çipura

Çipura ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Çipura haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 1.024 Çipura haberi bulunmuştur.

Çipura Haberleri

Balık mezatlarına ilgi büyük

Balık mezatlarına ilgi büyük

İZMİR’in Urla ilçesinde birer saat ara ile kurulan 3 ayrı balık mezadı, taze ve uygun fiyata balık almak isteyenlerden ilgi görüyor.

16.10.2020Gündem
Balon balığının mezgit diye satıldığı iddiası vatandaşı tedirgin etti

Balon balığının mezgit diye satıldığı iddiası vatandaşı tedirgin etti

Balıkçıların ağlarını dahi parçalayan Kızıldeniz kökenli istilacı tür balon balığının Antalya’da tezgahlarda satışa sunulduğu iddiası, vatandaşı tedirgin etti. Balığın tezgahlarda satışının yasak olduğunu belirten balıkçılar ise filetosu çıkarılan balon balığının, mezgit balığıymış gibi poşetler içinde sokak aralarında satıldığını iddia etti.

Antalyada şok iddia: Balon balığı mezgit diye satılıyor Vatandaşlar tedirgin...

Antalya'da şok iddia: Balon balığı 'mezgit' diye satılıyor! Vatandaşlar tedirgin...

Balıkçıların ağlarını dahi parçalayan Kızıldeniz kökenli istilacı tür balon balığının Antalya'da tezgahlarda satışa sunulduğu iddiası, vatandaşı tedirgin etti. Balığın tezgahlarda satışının yasak olduğunu belirten balıkçılar ise filetosu çıkarılan balon balığının, mezgit balığıymış gibi poşetler içinde sokak aralarında satıldığını iddia etti. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, '' "Biz de duyduk bu şekilde satış yapıldığını. Kesinlikle bu şekilde satış yapanlardan alışveriş yapmasınlar. Hele ki fileto balıkları hiç almasınlar'' uyarısında bulundu.

6.10.2020Gündem
Vatandaş balığa koştu

Vatandaş balığa koştu

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaş balığa yoğun ilgi göstermeye başladı. Özellikle tezgahlarda bol miktarda palamut bulunurken, diğer çeşitlerde de kısa dönemde artış yaşanacağı ifade ediliyor. Biz de Kadıköy’deki balık pazarına giderek durumu yerinde gördük. Palamutun fiyatı 8 TL’den başlarken, balıkçı esnafı havaların soğumasıyla tezgahlarda hem balık miktarının hem de çeşidin artacağını söylüyor.

15.09.2020Ekonomi
Av sezonunun açılmasıyla tezgahlarda palamut bollaştı

Av sezonunun açılmasıyla tezgahlarda palamut bollaştı

ÇANAKKALE’de, 1 Eylül’de yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte balık tezgahları doldu. Tezgahlarda yerini alan palamut, Boyuna göre tanesi 12.5 ile 15 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

12.09.2020Ekonomi
Av yasağı bitti tezgahlar şenlendi Peki eylülde hangi balıklar yenir

Av yasağı bitti tezgahlar şenlendi! Peki eylülde hangi balıklar yenir?

Eylül ayı gelip av yasağı sona erince balık severlerin de yüzü gülmeye başlıyor. Eylül ayında palamut, lüfer, çipura, sardalye, istavrit, barbun ve kılıç gibi balıklar lezzetleriyle öne çıkıyor. Sizin için eylül balıklarıyla yapılabilecek nefis yemek tarifleri derledik. İşte eylül balıklarıyla çeşit çeşit yemekler...

Av yasağı bitti, sardalyanın kilosu 50 liradan 20 liraya düştü

Av yasağı bitti, sardalyanın kilosu 50 liradan 20 liraya düştü

ÇANAKKALE'de, 1 Eylül'de yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte balık tezgahları doldu. Av yasağının son günlerinde 50 liraya kadar yükselen sardalya balığının fiyatı, bolluk nedeniyle 20 liraya kadar düştü. Yeni av sezonuyla beraber balık fiyatlarının düşmesi, vatandaşları memnun etti.

4.09.2020Gündem
Denizlerde av sezonu başladı, balıkçılar denize açıldı

Denizlerde av sezonu başladı, balıkçılar denize açıldı

Denizlerde av yasağının bitmesi ile beraber hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar tekneleri ile gece yarısından itibaren sulara açıldı.

1.09.2020Ekonomi
Su ürünleri ve hayvansal mamullerden 2.5 milyar dolarlık ihracat

Su ürünleri ve hayvansal mamullerden 2.5 milyar dolarlık ihracat

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Türkiye’nin 2019 yılında 2 milyar 514 milyon dolarlık su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı gerçekleştirdiğini, birlik olarak bu ihracata yüzde 38’lik katkı sağlayarak 957 milyon dolarlık ihracata imza attıklarını söyledi. Girit, pandeminin etkilerini pek çok sektöre göre daha az hissettiklerini kaydetti.

27.08.2020Ekonomi
Balık tüketiminde sınıfta kaldık

Balık tüketiminde sınıfta kaldık

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’deki kişi başı balık tüketim miktarının dünya ortalamasının yaklaşık üçte biri oranında olduğunu ve ortalama su ürünleri tüketiminin 2019’da 6.26 kilogram olarak gerçekleştiğini belirterek, balık tüketiminin artırılması amacıyla çipura, levrek, Türk somonu ve alabalık için maliyetine satış kampanyaları yaptıklarını kaydetti.

12.08.2020Ekonomi
Balık nasıl açılır Balık açarken hangi bıçak kullanılır Levrek fileto, somon fileto nasıl yapılır

Balık nasıl açılır? Balık açarken hangi bıçak kullanılır? Levrek fileto, somon fileto nasıl yapılır?

Levrek, çipura, somon gibi büyük balıklar bütün halde pişirilebildiği gibi fileto haline getirilerek de hazırlanabilir. Balığı doğru bir biçimde açıp çok fazla israf etmeden fileto haline getirmek biraz ustalık istese de zamanla öğrenilebilen bir el becerisi. Siz de balık açmanın inceliklerini öğrenmek isterseniz işte ipuçlarımız…

Türk gıda ihracatçıları 20 milyar dolarlık BAE pazarında

Türk gıda ihracatçıları 20 milyar dolarlık BAE pazarında

Ticaret Bakanlığı himayelerinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) organizasyonunda 7-9 Temmuz’da dünyanın en önemli re-export ve lojistik merkezlerinden Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gıda ürünleri sanal sektörel ticaret heyeti gerçekleştirildi. BAE’nin Körfez’in en dinamik pazarı olduğunu söyleyen EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin de politik ve ekonomik olarak en istikrarlı ve güvenli ülkelerinden birisi olduğundan bahsetti.

10.07.2020Ekonomi
Karaburun su altı güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

Karaburun su altı güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

İzmir'in doğal güzelliğiyle ön plana çıkan ilçesi Karaburun, son dönemde dalış yapanların ilgi odağı haline gelmeye başladı.

24.06.2020Seyahat
İstanbul plajları açılışa hazırlanıyor

İstanbul plajları açılışa hazırlanıyor

Normalleşme sürecinin başlaması ve havaların ısınmasıyla birlikte evlerinde sıkılanlar dışarı çıkmaya başladı. İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki plajlar da yavaş yavaş açılırken, plajlarda cumartesi günü çok büyük kalabalıklar yoktu. Plajlarda koronavirüse karşı alınan önlemler dikkat çekerken, giriş ücretleri kişi başı 60-80 TL arasında değişiyor. Yeme-içme ücretleri de 25 TL’den başlıyor 400 TL’ye kadar çıkıyor.

14.06.2020Ekonomi
Su ürünleri üretimi ilk kez 836 bin tona ulaştı

Su ürünleri üretimi ilk kez 836 bin tona ulaştı

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli "Geçen yıl yapılan toplam üretimin yüzde 55,4'ünü su ürünleri avcılığı yüzde 44,6'sını ise yetiştiricilik ürünleri oluşturdu" dedi.

5.06.2020Ekonomi
‘Ton’la balık tüketiyoruz

‘Ton’la balık tüketiyoruz

Koronavirüs günlerinde tüketiciler bağışıklık sistemini güçlendirmek için balık tüketimini arttırdı. İnternet üzerinden yapılan ‘ton balığı’ aramaları 12 ayın zirvesine çıktı. Sektör temsilcileri hem taze balık satışlarının hem de ton balığı satışlarının 3 kat arttığını belirterek “Yoğun talebe cevap vermek için üretim kapasitemizi yüzde 50 arttırdık. Ayrıca halihazırda çalışanlarımıza ek olarak ek istihdam sağlamak için de çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

18.04.2020Ekonomi
İkinci ucuz balık kampanyası başlıyor

İkinci ucuz balık kampanyası başlıyor

Kampanya, Türk somonu için 15-17 Nisan'da yürütülecek - Tarım ve Orman Bakanlığı, bütün somon balığının azami 31,90 lira, dilimlenmiş somon balığının ise azami 39,90 liradan satışa sunulması için tavsiye kararı aldı.

14.04.2020Ekonomi
Zincir marketlerde maliyetine balık satışı günleri sürüyor

Zincir marketlerde maliyetine "balık" satışı günleri sürüyor

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde "Evde Hayat, Sofrada Balık" kampanyası kapsamında zincir marketlerde yarın, 16 ve 17 Nisan'da Karadeniz somonunun, 20-23 Nisan'da da alabalığın maliyetine satılacağını bildirdi.

14.04.2020Ekonomi
Levrek ve çipurada maliyetine satışa yoğun ilgi

Levrek ve çipurada maliyetine satışa yoğun ilgi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamasıyla zincir marketlerde başlatılan maliyetine levrek ve çipura satışına Eskişehir’de kendi işletmesinde balıkçılık yapan bir firma da katılırken, vatandaşların yoğun ilgisiyle yaklaşık 6 saat gibi kısa sürede 2 tonun üzerinde satış yapıldı.

4.04.2020Haber
Ucuz balığa yoğun ilgi

Ucuz balığa yoğun ilgi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamasıyla zincir marketlerde başlatılan maliyetine levrek ve çipura satışına Eskişehir’de kendi işletmesinde balıkçılık yapan bir firma da katılırken, vatandaşların yoğun ilgisiyle yaklaşık 6 saat gibi kısa sürede 2 tonun üzerinde satış yapıldı.

4.04.2020Ekonomi
Son dakika... Bakan Pakdemirliden önemli açıklamalar

Son dakika... Bakan Pakdemirli'den önemli açıklamalar

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, gıda fiyatlarında gerileme olacağını söyledi.

4.04.2020Ekonomi
Bakan Pakdemirli açıkladı Çipura ve levrek maliyetine satılacak

Bakan Pakdemirli açıkladı! Çipura ve levrek maliyetine satılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla vatandaşların daha fazla balık tüketebilmesi için bugünden itibaren 3 gün sürecek kampanyayla zincir marketlerde çipura ve levrek maliyetine satılacak.

3.04.2020Ekonomi
Alabalık ihracatı yılın ilk iki ayında yüzde 41 arttı

Alabalık ihracatı yılın ilk iki ayında yüzde 41 arttı

Türkiye'nin alabalık ihracatı ocak-şubat döneminde önceki yıla göre yüzde 41 artarak 21 milyon 100 bin dolara çıktı.

25.03.2020Ekonomi
Su ürünlerinde 2023 hedefi 2 milyar dolarlık ihracat

Su ürünlerinde 2023 hedefi 2 milyar dolarlık ihracat

Tarım ve Orman Bakanı Bakanı Bekir Pakdemirli, bu sezon geçen sezona göre 3 kat daha fazla hamsi yakalandığını belirterek, 2023 yılında su ürünleri ihracatını 1 milyardan 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

22.03.2020Ekonomi
Kuru yük gemisi balık havuzlarına çarptı: 2 milyon balık denize kaçtı

Kuru yük gemisi balık havuzlarına çarptı: 2 milyon balık denize kaçtı

MUĞLA'nın Milas ilçesinin Güllük Körfezi'ndeki limana feldispat madeni yüklemek için yanaşan kuru yük gemisi, balık çiftliklerinin havuzuna daldı. Çipura ve levrek havuzlarının parçalandığı kazada yaklaşık 2 milyon balık denize kaçtı.

6.03.2020Gündem
Sevgiler Günü için henüz plan yapmamış olanlara nefis öneriler

Sevgiler Günü için henüz plan yapmamış olanlara nefis öneriler

14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...

11.02.2020Nerede Ne Yenir
Su ürünleri ihracatının yeni yıldızı: Karadeniz somonu

Su ürünleri ihracatının yeni yıldızı: Karadeniz somonu

Levrek ve çipurayla dünyada marka haline gelen Türk su ürünleri sektörü, Karadeniz somonu olarak adlandırılan gökkuşağı alabalığıyla da aynı başarıyı yakalamayı hedefliyor.

27.01.2020Ekonomi
Küresel ısınma sofradaki balık çeşitliliğini tehdit ediyor

Küresel ısınma sofradaki balık çeşitliliğini tehdit ediyor

Dünyanın en büyük sorunlarından biri haline gelen küresel ısınmayla deniz suyu sıcaklığının yükselmesi bir yandan denizlerdeki canlı çeşitliliğini tehdit ederken bir yandan da balıkçıların ekmek kapısına ve vatandaşların cebine olumsuz etki ediyor.

15.01.2020Teknoloji
Türkiyenin çiftlik balığı üretimi 10 yılda ikiye katlandı

Türkiye'nin çiftlik balığı üretimi 10 yılda ikiye katlandı

Türkiye'nin su ürünleri yetiştiriciliğindeki üretimi, ihracatın da pozitif etkisiyle son 10 yılda yüzde 100'den fazla artışla 314 bin 537 tona yükseldi.

26.12.2019Ekonomi
Balıkçılar uzak denizlere açılacak

Balıkçılar uzak denizlere açılacak

Tarım ve Orman Bakanlığınca, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği sektöründe sorunların çözümü için politika belgesi hazırlandı. Buna göre, uzak denizlerde açık deniz balıkçılığının geliştirilmesi amacıyla ülkelerle ikili anlaşmalar yapılması sağlanacak.

24.12.2019Ekonomi
Hamsi Gürcistan’a yöneldi, tezgahlar istavritle doldu

Hamsi Gürcistan’a yöneldi, tezgahlar istavritle doldu

KARADENİZ’de deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi, hamsinin daha soğuk olan Gürcistan sahiline yönelmesine neden oluyor. Hamsinin azalmasının ardından, tezgahlarda istavrit bolluğu yaşanıyor.

22.12.2019Ekonomi
Balıkta uygun fiyat, yüksek arz için yasaklara riayet uyarısı

Balıkta uygun fiyat, yüksek arz için "yasaklara riayet" uyarısı

Çanakkale Merkez 1 No'lu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Özkurnaz "Şu anda lüferin kilogramı 130 liraya kadar çıkıyor. Çipura 80, uskumru 50, en ucuz ürünümüz kupa balığı da 20 liradan satılıyor. Balıkçılıkta bu sene beklediğimizi bulamadık" dedi.

11.12.2019Ekonomi
İlk kez görenler şaşırıp kalıyor

İlk kez görenler şaşırıp kalıyor

Halk arasında 'kene' ya da 'bit' olarak da adlandırılan, boyları iki milimetre iken balıkların dillerine yapışan ve dildeki kanı emerek büyüyen, zamanla 3- 4 santimetre boya ulaşan 'İsopoda' (tesbih böceği) ailesine mensup parazit türleri, görenleri şaşırtıyor. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşmet Çağırgan, hamam böceğini andıran bu tür parazitlere balıkların ağızlarında sık sık karşılaşıldığını belirterek, "Bizler ve balıkçılar bu tür parazitlere yabancı değiliz. Hem yüzey, hem de dip balıklarında sıklıkla karşılaştığımız bir durum. İnsan sağlığı açısından bir sorunu yok, ancak balığa büyük sorunlar yaratıyorlar" dedi.

4.12.2019Gündem
Çiftlik balığının faydaları bilimsel çalışmalarla ortaya kondu

Çiftlik balığının faydaları bilimsel çalışmalarla ortaya kondu

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Şen, çiftlik balığı ve yetiştiricilik sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nüfusu sağlıklı beslemenin yolunun, yetiştiriciliğin desteklenmesinden geçtiğini belirten Şen, "Yurt dışında talep gören bu balıkların tüketilmesinin sağlık açısından zararı yok. Bu balıkların birçok bilimsel çalışma ile faydaları ortaya konulmuştur" dedi.

19.11.2019Sağlık
Palamutta büyük oyun Satın aldığınız balığa dikkat edin...

Palamutta büyük oyun! Satın aldığınız balığa dikkat edin...

HAVA sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle palamut, balıkçıların ağlarına takılmadı. Bunu fırsat bilen bazı balıkçılar, tombik balığını palamut etiketiyle satmaya başladı. İki balık arasındaki farkın, renginden anlaşılabileceğini belirten balıkçılar, tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

5.11.2019Ekonomi
Su ürünleri ihracatı yeni üretim alanlarıyla artırılacak

Su ürünleri ihracatı yeni üretim alanlarıyla artırılacak

Su ürünleri üretimi için yeni alanlar belirlenerek Türkiye'nin 1 milyar dolara yaklaşan sektör ihracatının artırılması hedefleniyor.

18.10.2019Ekonomi
Ekimde hangi balıklar yenir Ekim ayında yenilmesi gereken balıklar

Ekim'de hangi balıklar yenir? Ekim ayında yenilmesi gereken balıklar

Ekim ayının başlamasıyla birlikte, en çok merak edilen konulardan biri de bu ayda hangi balıkların yenmesi gerektiği oldu. Ekim ayında hangi balıkların yenmesi gerektiğini ve daha lezzetli olduğunu merak eden vatandaşlar konuya dair araştırma yapıyor. Peki, ekim ayında hangi balıklar yenir? Ekim ayında yenilmesi gereken balıklar neler?

1.10.2019Gündem
Denizlerin prensi Lüfer 130 liradan satılıyor

Denizlerin prensi Lüfer 130 liradan satılıyor

Balık sofralarında lezzetiyle aranan ve "denizlerin prensi" olarak anılan lüfer, Çanakkale Balık Hali'nde sezonunun ilk günlerinde kilogramı 130 liradan satışa çıkarıldı.

26.09.2019Ekonomi
En iyi 10 balık-ekmekçi

En iyi 10 balık-ekmekçi

Balık sezonunun açılışını kutlamak için onlardan birine uğramanız şart. Kimi özel sosla pişiriyor, kimi yanına salata, soğan halkası ekliyor. Önden çorba, fazladan karides, kalamar söylemek size kalmış. Türkiye’nin dört bir yanından en iyi balık-ekmekçileri jürimize sorduk.

Yazar Sonuçları

Balık sezonunun açılışını kutlamak için en iyi adresler

Türkiye’nin farklı köşelerinde, en iyi deniz ürünlerini tezgâhına koyan, hakkını vererek pişiren, güzel bir ortamda servis eden ve bu işe gönül vermiş balıkçılar...

13.09.2020

Bozcaada Hakkında Her Şey…

İnsan kalabalığının henüz bastırmadığı, havaların sıcaktan bayıltmadığı haziran ayı veya rüzgarların dindiği, kalabalığın çekildiği, denizin ısındığı eylül aylarında Bozcaada’da olmak çok daha keyifli olacaktır düşüncesiyle çıkarım ben her yaz bu adanın yollarına… Sizlere de aynısını önererek başlamak isterim Bozcaada yazıma…

14.06.2020

Korona sonrası her şeyi unutacağınız güzellik: Cunda

Arnavut kaldırımlı dar sokakları, özenle korunmuş renkli taş evleri, evlerin dış tarafından sokağa taşan rengârenk çiçekleriyle Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda adası, tam bir cennet. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada… Korona sonrası biraz olsun her şeyi unutup, kendinizi yenilemek istiyorsanız Cunda tam size göre…

9.05.2020

Alışveriş sepetlerimizi tıka basa doldurmazsak ne olur?

Pandemi sürecinde her etkinin tepkisi alışveriş paniği olunca insan merak ediyor; hangi malzeme ne kadar yeter, hangisi çabuk biter diye. Ve akla ilk olarak “Biz bizi doyurabilir miyiz” sorusu geliyor. Acaba rafları boşaltmaya, stok yapmaya gerçekten gerek var mı?

19.04.2020

Dört saatlik saray ziyafeti

Omakase, Japon saray mutfağı. Japonya’da bu lezzetleri tatmak artık çok zor. ABD’deki O YA Omakase’de benzeri bir mönüyü denedim; işte izlenimlerim...

21.03.2020

Balığı bir de böyle deneyin…

Balık son derece lezzetli, eti narin, çok çabuk pişen bir deniz ürünü. Lezzetli olduğu kadar hafif, sağlıklı ve besin değeri bakımından zengin. Kötü kokuyor ve kokusu eve siniyor diye evlerde balık pişirmekten çekiniliyor. Balığı rahatsız edici kokusu olmadan da pişirmek mümkün.

26.12.2019

Mutluluk mekanları ve kadın şefler

Kendimi bildim bileli dışarıda yemeyi, restoran keşfetmeyi ve iyi yemek yemeyi severim. Hobi mesleğe dönüşünce ilginin boyutları da ister istemez değişiyor. Keşif ilk sırayı alıyor, bir mekâna ikinci üçüncü kez gitmek lükse dönüşüyor. İşte o zaman da ancak en sevdiğiniz, en mutlu ayrıldığınız yerlere bir kez daha, hatta tekrar tekrar gitmek istiyorsunuz. Bugün, son dönemde gittiğim ve her anlamda mutlu ayrıldığım, fırsat buldukça, yarattıkça gideceğim üç yer var sizlerle paylaşmak istediğim. Üçünün de şefi ve sahibi kadın. Üçü de ruhunu, hayalini, emeğini ve yaratıcılığını yaptığı yemeğe, kurdukları, kurguladıkları mekânlara katan insanlar...

30.11.2019

Ege’nin kraliçesi sonunda geldi

HAFTALARDIR İzmir ve çevresinde yolu gözlenen çipura akını nihayet başladı.

26.11.2019