GeriHamur İşi Tarifleri Kabaklı kiş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabaklı kiş tarifi

Kabaklı kiş tarifi

Yabancı kökenli bir yemek olmasından mıdır bilinmez ama kiş mutfaklarımızda pek geniş yer tutmaz. Halbuki tabanının nasıl yapıldığını bir kez öğrendikten sonra, içine giren malzemeyle çok çeşitli kişler yapabilirsiniz. Üstelik yapılışı gayet kolay olmasına rağmen görüntüsü göz doldurduğu için de tebrikleri toplayabilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 8 yemek kaşığı su (soğuk)
  • Tuz

İç harcı için:

  • 1 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 8 yemek kaşığı süt
  • 8 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı hazır kek unu
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Kabaklı kiş tarifi Nasıl yapılır?

Havucu soyup, ince ince doğrayın. Kabakları temizleyip, rendeleyin. Üzerine bir parça tuz atın. Ovalayıp, suyunu sıkın.

Havucu, kabağı, sütü, kremayı, kek ununu, dereotunu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Kenarda bekletin.

Tereyağı ile unu elinizle yoğurun. Dolaptan çıkmış soğuk suyla karıştırın. Tuzunu ilave edin. 1 saat dolapta bekletin.

Tart kalıbını yağlayın. Kenarlarından 4 santimetre kadar yükselterek, hamuru yerleştirin. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün.

175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.