GeriTatlı Tarifleri Havuç lokumu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuç lokumu tarifi

Havuç lokumu tarifi

Canınız tatlı istediğinde kolayca yapabileceğiniz bir tarifimiz var: Havuç lokumu. Kolay olmasının yanı sıra elinizin altındaki malzemelerle pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Peki havuç lokumu nasıl yapılır? İşte havuç lokumu tarifi ve malzeme listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket bisküvi
  • 4 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Hindistan cevizi
  • Tarçın

Havuç lokumu tarifi Nasıl yapılır?

Havuçları güzelce temizleyip rendeledikten sonra bir tencereye alın.

Üzerine de şekeri ekleyin ve sürekli karıştırarak yumuşak kıvama gelene kadar pişirin.

Piştikten sonra ocaktan alıp soğuması için kenara alın.

Bisküvileri de robotta çekin ve ılıyan havucun üzerine ilave edin.

Daha sonra ceviz ve tarçını da ekleyip iyice karıştırın.

Hazırladığınız havuçlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.

Ardından da Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.

Buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...