GeriBalık Tarifleri Hamsi mücver tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamsi mücver tarifi

Hamsi mücver tarifi

Hamsiyi bir de mücver şeklinde denemeye ne dersiniz?

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram hamsi
  • 1 yumurta
  • 2 kaşık mısır unu
  • 1 kaşık buğday unu
  • Yarım demet dereotu
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı mısır

Hamsi mücver tarifi Nasıl yapılır?

Hamsilerinizi temizleyin ve iyice yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın.

Yarım dereotunu, maydanozu, yeşil soğanı ince ince kıyın. Kıydığınız yeşillikleri, yumurtayı, buğday ve mısır ununu, mısırı, tuz ve karabiberi balıkların üzerine dökün ve karıştırın.

Elde ettiğiniz harçtan bir parça alıp tavada az bir sıvı yağda kızartın. Hamsi mücveriniz hazır!