GeriBalık Tarifleri Hamsi köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamsi köftesi tarifi

Hamsi köftesi tarifi

Hamsinin sevmeyeni yoktur. Ancak hamsiyi sürekli kızartma, buğulama gibi aynı şekilde tüketenlere farklı önerilerimiz var.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram hamsi
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • 2,5-3 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Hamsi köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle kılçıklarını ayırdığınız hamsileri iyice yıkayın. Ardından bir bıçak yardımı ile ince ince kıyıp, kıyma haline getirin. Üzerine soğanı rendeleyip ekleyin, yumurtayı da kırıp biraz karıştırın. Yavaşça unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ardından bir avuç kadar maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırın. Daha yoğun kıvamlı bir köfte isterseniz, bayat ekmek içi ya da galeta unu da ekleyebilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz köfte karışımını, tıpkı normal köfte gibi yuvarlayıp üzerine bastırarak şekil verin. Ardından kızgın yağda, iki tarafı da pişene kadar kızartın.