GeriÇorba Tarifleri Giresun usulü ısırgan çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Giresun usulü ısırgan çorbası tarifi

Giresun usulü ısırgan çorbası tarifi

Yeşiliyle göz dolduran Karadeniz’in şifalı bitkilerinden çeşit çeşit yemek yapmak mümkün. Hem faydalarından yararlanacağınız hem de lezzetle yiyebileceğiniz ısırgan çorbası tek başına bile oldukça doyurucu. Dokunduğunuzda yakmasıyla bilinen bu ot, piştiğinde müthiş bir yemeğe dönüşüyor. Birçok yörede farklı şekilde yapılan ısırgan çorbası, Giresun usulü nasıl yapılır? Cevabı aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ısırgan otu
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı un
  • 3 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Nane
  • Su

Giresun usulü ısırgan çorbası tarifi Nasıl yapılır?

  • Isırganı iyice yıkayın.
  • Kaynar suda haşlayıp süzün.
  • Sonra tel süzgeçten elle ezerek geçirin.
  • Ezme işlemini mutfak robotu veya blender kullanarak da yapabilirsiniz.
  • Ezilen ısırganı tencereye alarak pişirin.
  • Eğer kıvamı koyu ise arzuya göre biraz su ilave edebilirsiniz.
  • Tuzunu da ekledikten sonra biraz pişirin.
  • Ardından azar azar unu ilave edin.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ayrı bir tavada yağı kızdırın.
  • İnce doğranmış sarımsakları yağda kavurun ve ısırgana ilave edin.
  • Üzerine nane serperek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.