GeriÇorba Tarifleri Gerdan çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gerdan çorbası tarifi

Gerdan çorbası tarifi

Kuzunun gerdanından elde edilen etle yapıldığı için bu ismi alan gerdan çorbası, Osmanlı saray mutfağına ait muhteşem bir lezzet. İçindeki et parçalarının yanı sıra un ve yoğurtla da oldukça doyurucu ve besleyici olan gerdan çorbasını, misafir sofralarınız için farklı bir seçenek olarak düşünebilirsiniz. Lezzetine bayılacağınız bu çorbanın malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıralıyoruz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5-6 parça kuzu gerdan
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Gerdan çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Etleri tencerede üzerini geçecek kadar suyla haşlayın.

Yumuşayıp kemiklerinden ayrılan etleri tencereden alıp bir çatal yardımıyla didikleyin ve yeniden et suyuna ekleyin.

Tencereyi ocağa alın.

Ayrı bir yerde un, yoğurt, yumurta, limon suyu ve suyu güzelce çırpın.

İçine biraz da çorbanın sıcak suyundan ekleyip ılıştırın.

Bir yandan karıştırarak bir yandan tencereye ekleyin ve iyice homojenleşmesini sağlayın.

Çorbayı bir taşım kaynayana kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.

Tuzunu ve karabiberini bu aşamada ilave edin.

Zeytinyağını tavada kızdırıp pul biber içinde hafifçe kavurun.

Biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…