GeriHamur İşi Tarifleri Galeta unlu zeytin ezmeli poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Galeta unlu zeytin ezmeli poğaça tarifi

Galeta unlu zeytin ezmeli poğaça tarifi

Yumuşacık hamuru ve tadıyla sen sevdiğimiz hamur işlerinden biri, poğaça. Zeytinle yapıldığında ise tadına doyum olmuyor. Galeta unlu zeytin ezmeli poğaça ise bambaşka bir tat. Bu poğaçanın farklı ve doğal lezzetini siz de çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Bir miktar galeta unu ve yumurtanın sarısı

İçi için:

  • Zeytin ezmesi

Galeta unlu zeytin ezmeli poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağının galeta unu ve yumurta sarısı hariç içine tüm malzemeleri koyun.

Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

Hamuru iyice yoğurduktan sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar alın.

Ortalarına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyarak, önce hamurun ağzını kapatın sonra yuvarlayın.

Yuvarladığınız poğaçalarınızı önce çırpılmış yumurta sarısına sonra galeta ununa iyice bulayın.

Daha önce 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...