GeriBalık Tarifleri Fırında portakallı karides tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında portakallı karides tarifi

Fırında portakallı karides tarifi

Değişik bir lezzet arayanlar için ideal portakallı karides tarifi!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet orta boy portakal
  • 12-15 adet soyulmuş veya dondurulmuş orta boy karides
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Üzeri için;
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 2 adet bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Fırında portakallı karides tarifi Nasıl yapılır?

Portakalın kabuklarını elma soyar gibi soyun ve mümkün olduğunca ince doğrayın. Öte yandan fırına dayanıklı bir kabın içini 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağla yağlayıp çok ince dilimlediğiniz portakalları fırın kabının altına yan yana dizin. Üzerine dondurulmuş karidesleri yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Bayat ekmeklerin kabuklarını çıkarın ve mümkünse bir robot veya blender'da iyice ufalanıncaya kadar çekin. İçine rendelenmiş peynir ve kırmızı toz biberi de ekleyerek 1 dakika kadar yine çekin. Ekmek ve peynirli karışımı kaşıkla karideslerin üzerine yayarak yerleştirin. En üste zeytinyağını, yemeğin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve çok ince kıyılmış maydanozu yemeğin üzerine serpiştirin.