GeriHamur İşi Tarifleri Evhamlı Çatlak Kurabiye Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evhamlı Çatlak Kurabiye Tarifi

Evhamlı Çatlak Kurabiye Tarifi

Harika bir beş çayı ikramlığı olan evhamlı çatlak kurabiye en az adı kadar tarifi de merak uyandırıyor. Tarçın ve kakaonun eşsiz buluşmasına tanıklık etme fırsatı sunan evhamlı çatlak kurabiye ağızda dağılan kıvamıyla tarif listenizde olmayı kesinlikle hak ediyor. Siz de evhamlı çatlak kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte tarifi ve malzemeleriyle birlikte evhamlı çatlak kurabiye yapılışı…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

Evhamlı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl yapılır?

Pudra şekeri ve yumurta sarısını bir kasede çırpın.

Karışım köpürünce diğer bütün malzemeleri de sırasıyla ekleyin ve bir yandan da yoğurmaya devam edin.

Hamurun kıvamı kurabiye hamuruna göre cıvık olacak ve daha çok brownie hamuruna benzemelidir. Bu nedenle unu kontrollü ekleyin.

1 saat buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde bekletin.

Geniş bir kaba veya tepsiye bol pudra şekeri serpin.

Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde toplar yapın.

Pudra şekerine bulayıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı şekilde sıralayın.

Önceden 150 dereceye ısıtılan fırında 15-17 dakika kadar pişirilir.

Çatlamaya başladıktan sonra fırında çok tutmayın, 2-3 dakika kadar sonra fırından çıkarın.

Çok pişirirseniz sertleşir.

Üzerine dilerseniz pudra şekeri eleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!