GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli yaprak sarma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli yaprak sarma tarifi

Etli yaprak sarma tarifi

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezlerinden bir tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram asma yaprağı
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Etli yaprak sarma tarifi Nasıl yapılır?

Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3-5 dakika kaynar suda tutun. Eğer yapraklar taze ise bu süreyi biraz daha uzatın.

Soğanı mümkün olduğu kadar ince doğrayın. Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını, sıvı yağı, tuz ve karabiberi bir tencere içinde iyice karıştın. Daha sonra bu karışımı ortalarına yerleştirerek yaprakları sarın.

Sardığınız dolmaları tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin. Kalan biber ve domates salçalarını 3 çorba kaşığı sıvı yağ ve tereyağı karışımında kavurun. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber koyduktan, sonra yarım litre kaynamış su ile birlikte tencereye dizilmiş sarmaların üzerine dökün. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabağı dolmaların üzerine yerleştirin.

Pişirme süresi orta ateşte 40 dakika kadardır. Suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.