GeriEt Yemeği Tarifleri Et haşlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et haşlama tarifi

Et haşlama tarifi

Et yemekleri mutfağımızda genel olarak geniş yer tutuyor. Evlerden esnaf lokantalarına her yerde karşımıza çıkan et yemeklerinden biri de haşlama. Havuç ve patatesle daha da lezzetli ve bereketli bir yemek haline gelen et haşlamanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor ve tarifimize geçiyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 800 gram parça kuzu eti
  • 4 adet patates
  • 4 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Et haşlama tarifi Nasıl yapılır?

Etleri tencereye alın.

Üzerine su eklediğiniz etleri orta ateşte haşlanmaya bırakın.

Haşlama esnasında suyun üzerinde biriken köpükleri kevgir yardımıyla alın.

Patates, soğan ve havuçları soyup iri iri doğrayın.

Etler yumuşadığında sebzeleri de tencereye ekleyin.

Limonun suyu, tuz ve karabiber de ekleyip pişirmeye devam edin.

Una yemeğin suyundan ekleyip açın ve hazırladığınız meyaneyi tencereye ilave edin.

Sebzeler pişip etin suyu kıvam aldığında yemeğinizi tabaklara bölüştürün.

Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edin. Afiyet olsun…