GeriKurabiye Tarifleri Damat boğdu kurabiyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Damat boğdu kurabiyesi tarifi

Damat boğdu kurabiyesi tarifi

Damat boğdu kurabiyesi adını ağızda dağılan yapısından alıyor. Bol nişasta kullanılarak yapılan bu kurabiyenin adı ilginç tadı ise müthiş. Beş çaylarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak damat boğdu kurabiyesi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Damat boğdu kurabiyesi tarifi Nasıl yapılır?

Kurabiye malzemelerini geniş bir kabın içerisine alın.

Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Ele yapışmayacak bir kurabiye hamuru olacak.

Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayarak top şekli verin.

Yağlı kağıt serdiğiniz 165 derece fırında pişirin.

Üzeri hafif pembeleşince fırından alın.

Afiyet olsun.