GeriPilav Tarifleri Çin pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çin pilavı tarifi

Çin pilavı tarifi

Pilav, sofralarımızın baş tacıdır. Dünya mutfağında da farklı tekniklerle pişirilmekte. Eğer Uzak doğu mutfağına meraklıysanız Çin pilavı tam size göre! Evde denemek isteyenler için işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 dal taze soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Çin pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Taze soğanları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.

Havuçların kabuğunu soyup küp şeklinde kesin.

Daha sonra uygun bir tencerede havuç ve soğanları hafif kavurun.

Pirinçleri bol suda yıkayıp tencereye ekleyip kavurun. Üzerine su ekleyip pişmeye bırakın.

Yumurtayı bir kasede çırpın. Pilav üzerine ekleyip 3-4 dakika kadar daha pişirin.

Pilav suyunu çekince ve yumurta kızarınca demlenmeye bırakın.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...