GeriHamur İşi Tarifleri Cevizli karamelli tart tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli karamelli tart tarifi

Cevizli karamelli tart tarifi

Herkesin zevkle tüketeceği enfes bir tatlı tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

    Tart hamuru için:
    • 125 gram tereyağı
    • 65 gram pudra şekeri
    • 1 yumurta
    • 250 gram un
    Kreması için:
    • 65 gram tereyağı
    • 65 gram toz şeker
    • 40 gram toz badem
    • 2 yumurta
    • 30 gram un
    Üzeri için:
    • 250 gram toz şeker
    • 65 mililitre su
    • 250 gram krema
    • 200 gram ceviz içi

    Cevizli karamelli tart tarifi Nasıl yapılır?

    Tereyağı ve pudra şekerini bir kasenin içinde çırpın. Ununuzu ve yumurtanızı ekleyip orta derecede yumuşayana kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek bir saat bekletin. Badem kremanızı hazırlamak için tereyağını ve toz şekeri karıştırıp iyice çırpın. Diğer malzemelerle birleştirip iyice karıştırın. Hamurunuzu incecik bir şekilde tart kalıbına serin ve badem kremasını bu hamura serip bir saat kadar buzdolabında bekletin. Isıttığınız fırına koyup 170 derecede kenarları pembeleşinceye kadar pişirin. Üzeri için suyla toz çekeri karamelize edin. Kenarlar kızardığında ceviz ve kremayı ekleyerek bir tur daha pişirmeye devam edin. Sosu tartın üzerine ekleyin ve soğuttuğunuzda servis edin.