Cennet künkü tarifi

Bursa'nın yöresel şerbetli tatlılarından cennet künkü ile karşınızdayız! Geleneksel Bursa kültüründe düğün hazırlıkları yapılan kız evine gönderilen bir tatlı, cennet künkü. Nişan bohçasına da konulan bu yöresel tatlı bayram ve özel günlerin de vazgeçilmezi. Bursa'nın bilinen en eski tariflerinden olan cennet künkünü siz de denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

Cennet künkü tarifi
Cennet künkü tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı küllü su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un
  • Karbonat
  • Çekilmiş ceviz

Şerbeti için

  • 500 gram toz şeker
  • 5 su bardağı su
Nasıl Yapılır
  1. Hamur Hazırlığı
    Unun ortasını açın ve yumurtaları kırın.
  2. Hamur Şekillendirme
    Hamur kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde bezeler alın.
  3. Şerbet Hazırlığı
    Ayrı bir tencerede su ve şekeri kıvamına gelene kadar kaynatın.
  4. Servis
    Kızarmış hamurlar soğumadan ılık şerbeti üzerlerine gezdirin.
  5. Afiyet olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ838 kcal
ŞEKER84 g
YAĞ48 g
PROTEİN8 g