GeriMeze Tarifleri Caciki (tzatziki) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Caciki (tzatziki) tarifi

Caciki (tzatziki) tarifi

Cacığın Yunan topraklarında yaşayan kardeşi caciki meze olarak tüketiliyor. Hazırlanması oldukça kolay olan cacikinin içindeki malzemeler de cacıkla aynı. Tek farkı içine su konmaması bu nedenle kıvamının daha koyu olması. Tanıdık ama farklı bir şeyler arıyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet salatalık
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Caciki (tzatziki) tarifi Nasıl yapılır?

Süzme yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuz ile iyice çırpın. Yoğurda su eklemeyin. Çünkü kıvamı akışkan olmamalı.

Çırptığınız yoğurdun içerisine rendelenmiş salatalıkları ilave edin ve karıştırın. Üzerine bol sızma zeytinyağı gezdirerek servis edin.